Kanādas čempiones – komanda no Albertas

No Tags | Jaunumi | Kanādas čempiones – komanda no Albertas nav komentāru

Nedēļas nogalē aizvadīts Kanādas čempionāts sievietēm – 2016 Scotties Tournament of Hearts champions. Kanādas čempionāti gan sieviešu, gan vīriešu konkurencē tiek nosaukti galvenā sponsora vārdā. Scotties ir uzņēmums, kas nodarbojas ar papīra kabataslakatiņu un līdzīgu izstrādājumu ražošanu. Arī Latvijā iespējams Jūsu uzņēmuma vārdā nosaukt kādu Kērlinga hallē rīkotu starptautisku turnīru (rakstiet: info@kerlingahalle.lv).

Par Kanādas čempioni pirmo reizi kļuva Albertas komanda Chelsea Carey vadībā, kas saspringtā spēlē gandrīz 3000 skatītāju pilnā hallē ar 7:6 uzvarēja Krista McCarville komandu no Ontario. Chelsea Carey sapņoja par čempiones titulu jau no brīža, kad 1992.gadā vēroja savu tēvu spēlējam kērlingu. Pēc pārsteidzošās uzvaras komandas kapteinei (skipam) grūti bija kaut ko komentēt, kas negadoties bieži. Tāpat Chelsea Carey piebilda, ka tu tici kādu dienu uz ledus pavadītās miljons treniņstundas atmaksāsies un tas notika!

Finālspēli var noskatīties: https://www.youtube.com/watch?v=9ZsjWnOwqoY

Komanda pirms finālspēles pārspēja arī tā brīža Kanādas čempiones Jennifer Jones vadībā, kas Ziemas olimpiskajās spēlēs Sočos izcīnīja zelta medaļas. Jennifer Jones komanda palika 3.vietā. Šī kaluma medaļas nebija tās, par kurām Jennifer Jones komanda bija atbraukusi cīnīties.

Kanādā tāpat kā Latvijā un lielākoties citur pasaulē čempiones izcīna tiesības pārstāvēt valsti Pasaules čempionātā. Šogad Kanādu pirmo reizi savā karjerā pārstāvēs Chelsea Carey ar savu komandu. Pasaules čempionāts sievietēm notiks jau pēc pāris nedēļām no 19.-27.martam. Latvijai šogad neizdevās izcīnīt tiesības sacensties ar pasaules 12 spēcīgākajām komandām.


No Comments

Leave a comment