Rožkova / Lasmans izcīna 1.vietu sudraba grupā turnīrā Skotijā

No Tags | Jaunumi | Rožkova / Lasmans izcīna 1.vietu sudraba grupā turnīrā Skotijā nav komentāru

No 18. līdz 20.oktobrim Skotijas pilsētā Edinburgā notika starptautiskais ratiņkērlinga turnīrs jauktajiem pāriem British Curling Wheelchair Mixed Doubles 2024. Latvijas duets izcīnīja pirmo vietu sudraba grupā.

Turnīrā piedalījās 12 komandas no Skotijas, Kanādas, Šveices, Anglijas, Norvēģijas, Francijas un Itālijas. Komandas tika sadalītas 3 grupās. Latvija tika ielozēta vienā grupā ar Angliju, Šveici un Kanādu. Vispirms komandas aizvadīja grupu spēles, labākās divas komandas pēc apļa turnīra kvalificējās zelta grupas pusfinālam. Trešā līdz sestā vieta turpināja cīņas zelta grupas ceturtdaļfinālā, bet pārējās izspēlēja sudraba grupas spēles.

Mūsu komandas rezultāti:

  • pret Angliju 7:8
  • pret Šveici 8:5
  • pret Kanādu (baltā komanda) 6:10
  • pret Ungāriju 11:1
  • pret Norvēģiju 9:2

Poļinas Rožkovas komentārs pēc turnīra: Kopumā ar sniegumu esam apmierināti, LSD uzlabojas. Sudraba līgas finālspēles noritēja mums ierastā tempā, un sniegums arī liecināja par sevi. Ungāru spēle beidzās pēc 6.enda, spēle ar norvēģiem pēc 7. enda. Spēlēs apakšgrupā uz 1.celiņa pret Angliju un Kanādu, netikām līdzi ledum. Spēles pret Angliju ekstra endā un pret Kanādu 8.endā bija līdzīgas – nesanāca nozagt. Pirmo reizi pietrūka laiks spēlē pret Kanādu. Pirmais turnīrs, kurā izmantojām ledus asistentu pieredzi – ar voluntieriem, kuri tur ratus. Protams, pie tā ir jāpierod, brīžos jūtāmies nedroši vai neērti (jo nevarējām iekārtoties ērti ratos). Ļoti laba un nepieciešama pirms lielā šīs sezonas starta pieredze. Izlīda pieslīpējamās lietas. Skaidrs, kas mājās vairāk jātrenē.

Latvijas komandas sastāvs: Poļina Rožkova, Agris Lasmans, treneris Arnis Veidemanis.

Spēļu rezultāti: Wheelchair Mixed Doubles – Scottish Curling

Komandu atbalsta Latvijas Paralimpiskā komiteja un Vilbers.

Foto: Poļina Rožkova

Evita Regža


No Comments

Leave a comment