Pirmais Pasaules čempionāts kērlingā Jauktām komandām

No Tags | Jaunumi | Pirmais Pasaules čempionāts kērlingā Jauktām komandām nav komentāru

Pasaules Kērlinga Federācija ir paziņojusi, ka pirmais Pasaules čempionāts kērlingā Jaukto komandu konkurencē notiks no š.g. 12. līdz 19.septembrim Šveices pilsētā Bernē. Šī būs ceturtā reize, kad pilsēta rīkos Pasaules čempionātu. Pēdējo reizi 1997.gadā Bernes pilsēta rīkoja Pasaules čempionātu kērlingā gan sieviešu, gan vīriešu konkurencē. Pasaules čempionāts kērlingā Jauktajām komandām aizstās līdz šim esošo Eiropas čempionātu kērlingā Jauktajām komandām, tā paplašinot valstu skaitu, kas cīnīsies par čempiona titulu.

Jauktās komandas sastāv no divām sievietēm un diviem vīriešiem un tiek spēlēts pēc klasiskiem kērlinga spēles principiem un noteikumiem.

Pēdējais Eiropas čempionāts 2014.gada septembrī notika Dānijā un pirmās vietas tika Ziemeļvalstīm – attiecīgi 1.vieta Zviedrijai, bet otrā vieta Norvēģijai. Atlikušais medaļu komplekts tika Šveices komandai.

Latvija savu pārstāvi šim vēsturiskajam notikumam – pirmajam Pasaules čempionātam kērlingā Jaukto komandu konkurencē – noskaidros šī gada maijā, kad notiks Latvijas čempionāts Jauktajām komandām.


No Comments

Leave a comment