Pasaules čempionāts sievietēm

No Tags | Jaunumi | Pasaules čempionāts sievietēm nav komentāru

Šodien sākas Pasaules čempionāts kērlingā sievietēm, kas no š.g. 14.marta līdz 22.martam norisināsies Japānas pilsētā Sapporo. Šī ir otrā reize, kad Japāna organizē šāda mēroga čempionātu. Pirmo reizi Pasaules čempionāts Japānā notika 2007.gadā pilsētā Aomori un šī ir tikai 3 reize, kad Pasaules čempionāts notiek kādā no Āzijas valstīm. 2009.gadā čempionāts tika rīkots Korejā, kur notiks arī Ziemas Olimpiskās spēles 2018.gadā.

Pasaules čempionātā piedalās 12 pasaules labākās komandas. Šogad tiek pārstāvēta – Kanāda, Ķīna, Dānija, Somija, Vācija, Japāna, Norvēģija, Krievija, Skotija, Zviedrija, Šveice (šī brīža Pasaules čempiones) un ASV.

Pēc neveiksmīga starta Eiropas čempionātā šogad Latvija Pasaules čempionātā netiek pārstāvēta. 2010. un 2013.gadā Latviju pārstāvēja I.Stašas-Šaršūnes vadītā komanda, bet 2014.gadā Latviju pārstāvēja E.Regžas vadītā komanda. No Baltijas valstīm Latvija ir vienīgā, kurai izdevies ielauzties Pasaules čempionāta dalībnieku vidū jau 3 reizes, neskatoties uz to, ka kērlings Latvijā aizsācies relatīvi nesen un specializētā kērlinga halle atvērta vien 2009.gada nogalē.

Kanādu pārstāvēs Soču Ziemas Olimpisko spēļu zelta medaļu ieguvējas ar Dženiferu Džonsu priekšgalā. Skotiju pārstāvēs Eves Murhedas komanda, kas ieguva zelta medaļas Pasaules čempionātā 2013.gadā, kas norisinājās Rīgā. Krieviju pārstāvēs Annas Sidorovas vadītā komanda, kas nupat ieguva zelta medaļas Ziemas Universiādē Granadā, Spānijā.

Komandas aizvadīs apļa turnīru, pēc kura četras labākās komandas noskaidros, kura šogad ir izcīnījusi titulu Pasaules čempiones.

Rezultātiem, statistikai, foto galerijām un jaunumiem var sekot līdzi čempionāta mājas lapā: http://wwcc2015.curlingevents.com

 


No Comments

Leave a comment