Par pasaules čempioniem kļūst zviedri

No Tags | Jaunumi | Par pasaules čempioniem kļūst zviedri nav komentāru

Naktī uz svētdienu tika noskaidroti pasaules čempioni kērlingā – par tiem kļuva Zviedrijas izlases spēlētāji ar Niklasu Edinu priekšgalā. Zviedri finālā uzvarēja Norvēģijas komandu, kuriem neizdevās nosargāt Pasaules čempionu titulu, ar rezultātu 9 pret 5. Jau spēles pirmajā endā zviedri nozaga 3 punktus un sāka kontrolēt spēles gaitu. Norvēģiem izdevās izlīdzināt spēles rezultātu 3:3, bet tas arī bija viss. Zviedri spēlēja pārliecinoši un dominēja visas spēles garumā. Spēles beigās norvēģi parādīja, ka prot arī skaisti zaudēt: https://www.facebook.com/video.php?v=984762204869146&pnref=story

Zviedri čempionātu neuzsāka visai pārliecinoši, bet ar katru spēli sniegums kļuva pārliecinošāks un liecināja par iespēju izcīnīt arī čempionu titulu. Šis Zviedrijai bija septītais izcīnītais Pasaules čempionu tituls kērlingā vīriešiem. Savukārt šajā sezonā jau otrais lielākais panākums pēc zelta medaļu iegūšanas Eiropas čempionātā kērlingā, kur arīdzan tika pārspēta Norvēģijas komanda Tomasa Ulsruda vadībā.

Spēlē par trešo vietu pārliecinoši pārāki izrādījās Kanādas kērlingisti, kas ar 8 pret 4 pārspēja Somijas komandu. Jāatzīst, ka arī 4.vieta somiem bija ievērojams sasniegums, par ko priecājās arī paši somi.

Nākamgad pasaules čempionāts vīriešiem notiks Šveices pilsētā Bāzelē.

Turnīra mājas lapa: http://www.curling.ca/2015worldmen-en/


No Comments

Leave a comment