Latvijas čempionāts Jauktajiem pāriem

No Tags | Jaunumi @en | Latvijas čempionāts Jauktajiem pāriem nav komentāru

Jau pēc nepilniem 2 mēnešiem klāt būs Latvijas čempionāts Jauktajiem pāriem. Šogad sacentīsies pēdējos gados lielākais skaits komandu – 13! Cīņa par čempionu titulu solās būt interesanta, jo spēku samērs ir ļoti līdzīgs. Komandas ir sadalītas 2 grupās, kur aizvadīs apļa turnīru. Spēļu grafiks pieejams ŠEIT. Spēles notiks Kērlinga hallē Rīgā, Biķernieku ielā 121H. Ieeja bez maksas. Spēļu tiešraides interneta vietnē www.kerlingahalle.lv

Pēc tā katras grupas labākās 3 komandas sacentīsies par Latvijas čempionu titulu. Uzvarētājs iegūs tiesības pārstāvēt valsti Pasaules kērlinga čempionātā Jauktiem pāriem, kas no 2016.gada 16. līdz 23.aprīlim notiks Zviedrijas pilsētā Karlstadē. Ņemot vērā, ka šī disciplīna pirmo reizi ir iekļauta Olimpisko spēļu kalendārā, Pasaules čempionātā reizē komandas cīnīsies arī par Olimpisko spēļu punktiem.

 

Šobrīd zināmi jau dažu valstu pārstāvji Pasaules čempionātā:

Igauniju pirmo reizi pārstāvēs Marie Turmann un Harri Lill. M.Turmann vēl šobrīd spēlē junioru komandā, bet H.Lill ir junioru komandas treneris. Pāris finālā ar 9:7 uzvarēja H.Lill tēva komandu M.Molder/E.Lill, kas pagājušā gadā veiksmīgi startēja Pasaules kērlinga čempionātā Jauktiem pāriem. EE01F7AB226FA9302CE10329986EEAE98ABD5992F913847C2699871254FFACB2

Iespējams pirmo reizi Pasaules kērlinga čempionātā Jauktiem pāriem ieraudzīsim arī komandu no Lietuvas. Lietuvā kērlinga līmenis pēdējā laikā ir krietni audzis. To apliecina vīriešu komandas veiksmīgais starts novembrī notikušajā Eiropas čempionātā.

Vāciju Pasaules čempionātā pārstāvēs māsa un brālis – Andrea Schopp un Rainer Schopp. Līdz šim abi kopā pārstāvējuši valsti arī Eiropas čempionātā Jauktajām komandām, bet R.Schopp bijis trenera statusā A.Schopp vadītai sieviešu komandai Eiropas un Pasaules čempionātos.

Arī Baltkrieviju šoreiz pārstāvēs cits pāris – Pavel Petrov un Polina Petrov, kas finālā ar 7:2 pārspēja savus konkurentus. Abi ir bieži viesi arī Latvijā rīkotajos turnīros.

Par Čehijas uzvarētājiem kļuva Anna Kubeškova un Jiri Candra. Bet tikai pēc 15.janvāra būs zināms, vai pāris varēs startēt Pasaules čempionātā, jo vienlaicīgi Čehijā ieplānots čempionāts sieviešu un vīriešu konkurencē.

Ungāriju pārstāvēs Dorottya Palancsa un Zsolt Kiss. Abi jau ir divkārtēji Pasaules čempioni un pilnīgi noteikti galvenie pretendenti uz pirmajiem olimpiskajiem punktiem.

Skotiju Pasaules čempionātā pārstāvēs  Gina Aitken un Bruce Mouat. Šo pāri varēsim redzēt arī pie mums Latvijā aprīļa pirmajā nedēļas nogalē notiekošajā turnīrā Latvian Mixed Doubles Curling Cup 2 (sīkāka informācija par šīs disciplīnas turnīriem Latvijā: http://kerlingahalle.lv/lmdcc/)  Team-Mouat-Mixed-Doubles-Champions-web-250x188


No Comments

Leave a comment