Kērlinga sezona Igaunijā noslēgusies

No Tags | Jaunumi | Kērlinga sezona Igaunijā noslēgusies nav komentāru

Ar gada balli un medaļu pasniegšanu noslēgusies 2015/2016 sezona Igaunijas kērlingā.

Dāmu konkurencē jau vairākus gadus pēc kārtas nepārspēta ir Maile Molder komanda. Šajā sezonā komanda diemžēl nespēja saglabāt vietu Eiropas čempionāta A grupā un novembrī kopā ar mūsu un Lietuvas sieviešu izlasi cīnīsies par 2 ceļazīmēm uz A grupu.

Vīriešu konkurencē otro gadu pēc kārtas par čempioniem kļūst Marin Lill vadītā komanda. Komandai neveiksmīgs bija starts Eiropas čempionāta B grupā, kad tika zaudēta vieta B grupā. Taču pēc uzvaras Igaunijas čempionātā maijā notiekošajā Eiropas čempionāta C grupā tika pārliecinoši izcīnīta ceļazīme atpakaļ uz B grupu. Tāpat kā dāmas, arī kungi līdzās latviešiem un lietuviešiem novembrī cīnīsies par 2 ceļazīmēm uz A grupu.

Šajā sezonā par Igaunijas čempioniem Jaukto pāru konkurencē kļuva Marie Turmann un Harri Lill, pārspējot finālā Maile Molder un Erki Lill. Sezona izvērtās ļoti veiksmīgi šim pārim, jo aprīlī Pasaules čempionātā Jauktiem pāriem tika izcīnīta augstākā vieta Igaunijas kērlinga vēsturē – 6.vieta. Reizē ar augsto sasniegumu tika izcīnīti arī olimpiskie punkti. Kas zina varbūt Igauniju varēsim redzēt nākošajās olimpiskajās spēlēs?!

Jaukto komandu konkurencē pie uzvaras un tiesībām rudenī pārstāvēt Igauniju Pasaules čempionātā Jauktajām komandām tika Martin Lill vadītā komanda. Latvijas pārstāvi šajā disciplīnā noskaidrosim jau šajā nedēļas nogalē.

FB_IMG_1463770518362 FB_IMG_1463770507905FB_IMG_1463770479603 FB_IMG_1463770496577


No Comments

Leave a comment