Glenn Howard pievienojas Skotijai

No Tags | Jaunumi | Glenn Howard pievienojas Skotijai nav komentāru

Starpsezonā notiek spēlētāju rotācijas no komandas uz komandu, karjeras beigšana, gatavošanās nākošai sezonai utt. Šobrīd laikam skaļākā ziņa kērlinga pasaulē – leģenda Glenn Howard pievienojas Skotijas sieviešu izlases treneru sastāvam. Viņš būs stratēģijas treneris sieviešu nacionālai izlasei ar Eve Muirhead priekšgalā. Vēl jo vairāk Glenn Howard apliecina, ka joprojām turpinās arī pats profesionāli spēlēt kērlingu savā komandā, kuras mērķis arīdzan ir 2018.gada Olimpiskās spēles.

Pēc šīs vēsts parādīšanās radušās arī bažas par interešu konflikta esamību. Proti, vai kā treneris Glenn Howard netiks klāt svarīgai informācijai par potenciāliem pretiniekiem. Šīs bažas noraidīja Graeme Thompson (Lielbritānijas Kērlinga attīstības direktors), norādot, ka abām valstīm ir dažādas komandu sagatavošanās programmas.

Glenn Howard ir 53 gadi un viņš noteikti ir viens no labākajiem un veiksmīgākajiem kērlingistiem pasaulē. 4 reizes viņa vadītā komanda kļuvusi par Kanādas un Pasaules čempioniem 1987., 1993., 2007 un 2012.gadā. Viņš ir vienīgais spēlētājs, kurš 4 dekādēs ir ieguvis pasaules čempiona titulu. Par Glenn Howard joprojām labo fizisko formu liecina kaut vai šis video: https://www.youtube.com/watch?v=z49nrd6VeT4.  Video redzētais un dzirdētais apliecina arī to, ka kērlingā ļoti liela nozīme ir spēlētāju fiziskai sagatavotībai par spīti stereotipiem. Tāpēc jo īpaši vasarā, kad nav treniņi uz ledus, spēlētājiem ir ļoti būtiski uzlabot savu fizisko formu.

Savukārt šeit var redzēt vienu no Glenn Howard fantastiskajiem metieniem: https://www.youtube.com/watch?v=-EswFKNXjMo

 


No Comments

Leave a comment