WCF Ģenerālais kongress

No Tags | Jaunumi | WCF Ģenerālais kongress nav komentāru

Šodien Zviedrijas galvaspilsētā Stokholmā notiek Pasaules Kērlinga Federācijas (WCF), kas apvieno 54 valstu federācijas un asociācijas, Ģenerālais kongress. Kā jau tas bija gaidām, Ģenerālais kongress apstiprināja WCF izstrādātos noteikumus attiecībā uz birstēšanu un slotu galviņām.

Slotu galvas tiks izgatavotas tikai no viena materiāla (noteikts sastāvs, pārklājums un krāsa), ko apstiprinājusi WCF. Tikai WCF apstiprinātās slotu galvas varēs izmantot Pasaules un Eiropas čempionātos. Pirmais no tiem norisināsies jau nākamā mēneša otrajā pusē Krievijas pilsētā Kazaņā – Pasaules kērlinga čempionāts Jauktām komandām.

Izmaiņas noteikumos:

  • Birstēšanas kustība var būt jebkurā virzienā (tai nav obligāti jānosedz akmens platums), nerada gružus kustībā esošā akmens priekšā un tiek pabeigta jebkurā akmens pusē – grozīts punkts.
  • Katrs spēlētājs pirms spēles piesaka slotu, ar kuru tikai viņš būs tiesīgs birstēt spēles laikā – jauns punkts.
  • Spēlētājs nevar nomainīt slotu galvu spēles laikā, ja vien nesaņem īpašu atļauju no galvenā tiesneša – jauns punkts.
  • WCF rīkotās sacensībās visam spēles laukumā esošam inventāram jāatbilst WCF inventāra standartiem, kas pieņemti un publicēti WCF mājas lapā. Iemesli, lai atzītu inventāru par neatbilstošu, kas nav izsmeļošs uzskaitījums, ir – bojā ledus virsmu, neatbilst spēkā esošiem noteikumiem un standartiem (t.sk., elektroniskie sakaru līdzekļi), snieguma testēšanas rezultāti dod negodīgas priekšrocības, nokavēts inventāra pieteikšanas termiņš WCF birojā – jauns punkts.
  • Sods par inventāra izmantošanu WCF sacensībās, kas neatbilst WCF noteiktiem standartiem: 1) pirmais pārkāpums sacensību laikā – spēlētājs ir diskvalificēts no sacensībām un komanda zaudē spēli; 2) komanda tiek diskvalificēta no sacensībām un visiem spēlētājiem tiek liegts piedalīties WCF sacensībās turpmākos 12 mēnešus. Jauns punkts.

Sodi ir bargi un tas tikai vēlreiz apliecina, ka kērlinga sabiedrība vēlas, lai kērlings nebūtu atkarīgs no tehniskās zinātnes progresa, bet gan no spēlētāju prasmēm un profesionalitātes. To, vai šos noteikumus piemēros arī Latvijā notiekošos čempionātos, lems LKA valde.

Ģenerālajā kongresā tika paziņots, ka Andorā notiks nākamais Eiropas kērlinga čempionāts sievietēm/vīriešiem C grupai no 2017.gada 6.-13.maijam. Savukārt nākamais Pasaules kērlinga čempionāts Jauktām komandām 2017.gadā pēc viena gada pārtraukuma atkal notiks Šveicē, šoreiz pilsētā Šamperī. Norises laiks no 2017.gada 6.oktobra līdz 14.oktobrim.

Vēlāk WCF valdes locekļi par federācijas pilntiesīgiem biedriem uzņēma Gajānu un Meksiku. Līdz ar to šobrīd WCF apvieno nu jau 56 pasaules valstis.

Nākamais Ģenerālais kongress notiks Slovēnijā 2017.gada 14.-17.septembrī.


No Comments

Leave a comment