Olympic Celebration Tour arī Kērlinga hallē

No Tags | Jaunumi | Olympic Celebration Tour arī Kērlinga hallē nav komentāru

Noslēgusies Olympic Celebration Tour programmas daļa Rīgā, kuras ietvaros pasākumi notika gan skolās, gan Kērlinga hallē. Olympic Celebration Tour ir Pasaules Kērlinga Federācijas un Pasaules sporta attīstības fonda programma, kuras laikā viens no olimpisko medaļu ieguvējiem kērlingā un Pasaules Kērlinga Federācijas sertificēts instruktors dodas uz attiecīgo valsti. Viesošanās laikā kērlingistiem ar pieredzi ir iespēja satikt augsta līmeņa sportistu un uzklausīt viņa dzīvesstāstu, grūtības un prieka mirkļus. Savukārt jauniešiem, kas nodarbojas ar kērlingu, tas ir kā papildus stimuls turpināt nodarbi un ieguldīt vairāk darba nekā līdz šim, lai iespējams Latvijai sarūpētu vēl kādu olimpisko medaļu nākotnē. Tāpat programmas neatņemama sastāvdaļa ir jaunu spēlētāju uzrunāšana ar pasākumu “Nāc un pamēģini!”.

Pie mums Rīgā Olympic Celebration Tour ietvaros no 6. līdz 9.oktobrim viesojās Turīnas (2006) Ziemas olimpisko spēļu zelta medaļas ieguvējs Jamie Korab un Pasaules Kērlinga Federācijas instruktors Darrell Ell, kam arīdzan ir ļoti liela pieredze un zināšanas.

Jamie Korab un Darrell Ell kopā ar Latvijas Kērlinga asociācijas ģenerālsekretāru Arti Zenteli apmeklēja 3 skolas. Skolēniem bija iespēja uzdot jautājumus olimpiskajam čempionam un daži jautājumi bija tik interesanti, ka lika aizdomāties viņam par savu dzīvi no cita skatu punkta. Tāpat neiztika bez fotogrāfēšanās ar zelta medaļu un grīdas kērlinga uzspēlēšanu.

Kērlinga hallē viesi pavadīja lielāko daļu laika, tiekoties ar jau esošiem kērlinga spēlētājiem un uzrunājot tos, kas kērlingu pamēģināja pirmo reizi. Liela daļa laika, protams, tika veltīta arī foto mirkļiem.

Savas prezentācijas laikā Jamie Korab stāstīja par ieguldīto darbu, dažādām ne tik spožām situācijām, par upurēšanos un ilgo ceļu līdz olimpiskajai zelta medaļai. Vēlreiz tika apliecināts, ka fiziskās sagatavotības lielākais darbs tiek padarīts vasarā, bet ziemas periodā paralēli treniņiem uz ledus arī tiek turpināti fiziskie treniņi. Uz jautājumu, cik daudz ir jātrenējas, atbilde sekoja – dienā, kad tu netrenējies, to dara kāds cits un kļūst par tevi labāks. Tāpēc treniņi uz ledus ir katru dienu.

Apmeklējot Olimpisko spēļu atklāšanas ceremoniju, ar to arī pilnīgi pietika, lai Jamie Korab varētu doties mājās – tik emocionāls ir tas brīdis, neskatoties uz to, ka līdz atklāšanai aptuveni 6 stundas tiek pavadītas lēni pārvietojoties organizatoru vadībā un ir pilnīga bezdarbība. Joprojām, atceroties šos mirkļus, metas zosāda. Protams, esot bijis grūti pierast pie skatītāju trūkuma. Kanādā uz spēlēm nāk pilna hokeja arēna un jūsmošana par labiem metieniem ir tik liela, ka šķiet hallei jumtu noraus. Turpretī Turīnas spēlēs tie bijuši vien pāris desmiti skatītāju. Daudz ar komandu strādājis arī sporta psihologs un ne bez pamata. Spriedze ir tika liela olimpiskajās spēlēs, ka jau jūtot medaļu kaklā un esot pārliecinošā vadībā enda (izspēles) izskaņā komandas kapteinis Brad Gushue nespēja gūt arī septīto punktu, veicot vienkāršu metienu. Savukārt Jamie Korab bija apņēmības pilns apbalvošanas ceremonijas laikā dziedāt par visiem visskaļāk, bet emociju varā nevarējis pat himnas vārdus skaidri izrunāt.

Turīnas olimpisko spēļu finālspēles īss pārskats aplūkojams šeit.

Kērlingam augstā līmenī punktu olimpiskais čempions pielicis 2 reizes. Pirmajā kērlings kļuvis par darbu sajūtu līmenī un tas bija pretrunā ar Jamie Korab būtību – viņš spēlē kērlingu, jo ir jābūt jautrībai, sajūsmai un aizrautībai. Bet pirms gada atgriežoties uz ledus, diemžēl ceļa problēmas, kas ir lielākais kērlingistu veselības “klupšanas akmens”, lika saprast, ka augstā līmenī ar šo sporta veidu nodarboties vairs nav iespējams. Šobrīd olimpiskais čempions bauda ģimenes dzīvi – ir laimīgi precējies, audzina 3 gadus jaunu bērniņu un nodarbojas nekustamo īpašumu biznesā, bet prieka pēc ar sievu piedalīsies jaukto pāru sacensībās.

Ļoti atzinīgi tika novērtēta ledus kvalitāte Kērlinga hallē, kāda neesot pat tik bieži sastopama Kanādas kērlinga hallēs.

Kopumā pasākums bija izdevies un radīja pozitīvu gaisotni ! Bildes aplūkojamas sadaļā “Galerija”.

 


No Comments

Leave a comment