Ceļazīme uz Olimpiskām spēlēm

No Tags | Jaunumi | Ceļazīme uz Olimpiskām spēlēm nav komentāru

Pasaules Kērlinga Federācija ir paziņojusi, ka Olimpiskais kvalifikācijas turnīrs 2017 notiks Čehijas pilsētā Pilzenē (Pilsen). Turnīrā tiks noskaidrotas pēdējās divas komandas, kas noslēgs Ziemas olimpisko spēļu dalībnieku sarakstu sieviešu konkurencē. Ziemas olimpisko spēļu mājvieta 2018.gadā no 8.-25. februārim būs Koreja.

No 5.-10.decembrim Olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā piedalīsies 8 sieviešu un 8 vīriešu komandas. Komandas, kas turnīrā izcīnīs pirmo vai otro vietu izcīnīs pēdējās divas ceļazīmes uz Olimpiskajām spēlēm. Kvalifikācijas turnīrā ir tiesības piedalīties komandām, kuras ir kaut reizi no 2014.-2017.gadam piedalījušās Pasaules čempionātā un nav starp 8 labākajām komandām, kas savākušas visvairāk punktu.

Šī būs trešā reize, kad Čehijas kērlinga asociācija rīko starptautiska mēroga sacensības. 2011.gadā Prāgā notika Pasaules ratiņkrēslu kērlinga čempionāts, bet 2009.gadā – Eiropas Jaukto komandu kērlinga čempionāts.

Pēc Pasaules čempionātiem, kas notiks jau pavisam drīz (sievietēm Ķīnā no 18.-26.martam un vīriešiem Kanādā no 1.-9.aprīlim), uzzināsim tās 8 komandas gan sieviešu, gan vīriešu konkurencē, kas jau būs nodrošinājušas sev vietu dalībai Ziemas Olimpiskajās spēlēs 2018.

Latvija (Evita Regža, Dace Regža, Ieva Bērziņa, Žaklīna Litauniece, Iluta Linde), piedaloties 2014.gada Pasaules čempionātā Kanādā, nopelnīja ieskaites punktus, lai varētu piedalīties Olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā un cīnītos par iespēju tikt uz Olimpiskajām spēlēm.

Lai noskaidrotu, kura komanda cīnīsies par pēdējām divām ceļazīmēm uz Ziemas Olimpiskajām spēlēm, Latvijas komandas olimpiskā cikla laikā vāca punktus. Pēc Latvijas čempionāta 2017 ir izveidojusies situācija, ka divas komandas JKK/Staša-Šaršūne (Iveta Staša-Šaršūne, Ieva Krusta, Santa Blumberga, Zanda Bikše un Evelīna Barone) un NICOLL/Regža (Evita Regža, Dace Regža, Vineta Smilga, Jeļena Rudzīte un Sabīne Jeske) ir nopelnījušas vienādu skaitu punktu un arī papildrādītājs abām komandām ir vienāds. Līdz ar to Latvijas Kērlinga asociācijai ir jālemj par formu kā noskaidrot Latvijas pārstāvi. Visticamāk, ka tās būs pārspēles starp abām komandām, pēc kurām labākā komanda dosies uz Čehiju, lai cīnītos par iespēju Latvijai Ziemas Olimpiskajās spēlēs piedalīties vēl vienā disciplīnā – kērlingā.

2013.gadā Latvija pēc dalības divos Pasaules čempionātos arī bija izcīnījusi tiesības cīnīties par ceļazīmi uz Ziemas Olimpiskajām spēlēm 2014, diemžēl toreiz I.Stašas-Šaršūnes vadītai komandai neizdevās izcīnīt šo godu.

Kaimiņu valstis Igaunija un Lietuva vēl ne reizi nav tikušas pie šādas iespējas, jo komandas nav piedalījušās nevienā Pasaules čempionātā. Taču Igaunija liek lielas cerības uz Jaukto pāru disciplīnu, kas arīdzan ir iekļauta pirmo reizi Olimpiskajās spēlēs. Pēc ļoti veiksmīgā Pasaules čempionāta 2016, kur tika iegūta augstā 6.vieta, Igaunijai ir lielas cerības piedalīties Ziemas Olimpiskajās spēlēs 2018 ar nosacījumu, ka veiksmīgi tiks aizvadīts Pasaules čempionāts 2017 Kanādā no 22.-29.aprīlim.


No Comments

Leave a comment