Eiropas čempionāts 2018 Igaunijā !

No Tags | Jaunumi | Eiropas čempionāts 2018 Igaunijā ! nav komentāru

9.februārī Pasaules Kērlinga Federācija oficiāli parakstīja vienošanos ar Igaunijas Kērlinga Asociāciju par Eiropas čempionāta 2018 rīkošanu Igaunijas galvaspilsētā Tallinā. Čempionāts notiks no 16. līdz 24.novembrim Tondiraba ledus hallē, kas ir ideāli piemērota šāda formāta sacensību rīkošanai.

Šī ir jau otrā reize, kad Igaunija rīkos kādu čempionātu. Pirmais bija Pasaules junioru kērlinga čempionāts 2015.gadā. Latvijai ir bijis gods 2013.gadā rīkot Pasaules sieviešu čempionātu kērlingā Volvo sporta centrā.

Aptuveni 300 sportistu un treneru piedalās Eiropas čempionātā, vairāk kā 100 cilvēku iesaistās čempionāta norisē (tiesneši, brīvprātīgie, TV cilvēki, ledus meistari u.c.) un tam visam seko 15 miljoni TV skatītāji.

Eiropas čempionāts A un B grupai parasti tiek rīkots novembra mēnesī, bet C grupa aizvada spēles maijā. Labākās divas C grupas komandas iegūst tiesības startēt B grupā. Savukārt Eiropas čempionātā novembrī B grupas pēdējās 2 vietas izkrīt no B grupas un maijā ir spiestas cīnīties par atgriešanos, bet divas labākās komandas izcīna tiesības nākamajā sezonā spēlēt A grupā. Analogi čempionāta A grupas 2 vājākās komandas nākamajā sezonā ir spiestas spēlēt B grupā un cīnīties par atgriešanos A grupā.

Latvija ne reizi nav spēlējusi C grupā un ir izdevies vairākas reizes ielauzties Eiropas elites grupā gan sieviešu, gan vīriešu konkurencē. Augstākā 7.vieta līdz šim sieviešu komandai 2013.gadā (Evita Regža, Dace Regža, Ieva Bērziņa, Žaklīna Litauniece, Iluta Linde, treneri Karri Willms un Ansis Regža) un 8.vieta vīriešu komandai arī 2013.gadā (Ritvars Gulbis, Normunds Šaršūns, Artūrs Gerhards, Aivars Avotiņš, Raivis Bušmanis, treneri Karri Willms un Roberts Krusts). Savukārt pārējām Baltijas valstīm ir nācies aizvadīt spēles arī C grupā un tikai Igaunijas sieviešu izlasei ir bijusi iespēja spēlēt A grupā ar augstāko sasniegumu – 8.vieta.


No Comments

Leave a comment