Eiropas Jaunatnes Olimpiskajā festivālā triumfē Krievija

No Tags | Jaunumi | Eiropas Jaunatnes Olimpiskajā festivālā triumfē Krievija nav komentāru

Ar Krievijas uzvaru kērlingā gan sieviešu, gan vīriešu konkurencē beidzies Eiropas Jaunatnes Olimpiskais festivāls. Festivāls no 11. līdz 18.februārim notika Turcijas pilsētā Erzurumā (Erzurum).

Vīriešu konkurencē vispirms pusfinālā tikās Krievijas un Turcijas komandas, kur uzvaru guva Krievijas komanda ar 3 pret 2. Otrajā pusfināla pārī Nīderlande bija pārāka pār Slovēniju ar 4 pret 2. Finālā Krievijas komanda ar German Doronin priekšgalā pārspēja Nīderlandi ar 5 pret 3. Bet pie bronzas medaļām tika Slovēnija, kas ar 6 pret 3 pārspēja mājiniekus turkus.

  1. Krievija
  2. Nīderlande
  3. Slovēnija
  4. Turcija

Sieviešu konkurencē pusfinālā Krievijas komanda bija pārāka pār Norvēģiju un svinēja uzvaru 10 pret 5. Otrajā pusfināla spēlē Turcija ar 7 pret 6 pārspēja Polijas komandu. Krievijas komanda finālā uzvarēja mājinieces Turciju. Bet spēlē par trešo vietu Polija ar 5 pret 3 bija pārākās pār Norvēģijas komandu.

  1. Krievija
  2. Turcija
  3. Polija
  4. Norvēģija

fb_img_1487505952206

Eiropas Jaunatnes Olimpiskais festivāls pulcēja 700 sportistus no 34 valstīm, pārstāvot 9 sporta veidus. Kērlingā piedalījās 8 valstis. Krievijai festivālā pārliecinoša dominance – 39 medaļas. Labākā no Baltijas valstīm – Lietuva, kura tika pie zelta medaļas. Latvija bija to valstu vidū, kas atteicās piedalīties Eiropas Jaunatnes Olimpiskajā festivālā.

  1. Krievija – 19 zelta medaļas / 9 sudraba medaļas / 11 bronzas medaļas (39 medaļas)
  2. Francija – 7 zelta medaļas / 8 sudraba medaļas / 6 bronzas medaļas (21 medaļas)
  3. Slovēnija – 5 zelta medaļas / 2 sudraba medaļas / 3 bronzas medaļas (10 medaļas)

Nākamais Eiropas Jaunatnes Olimpiskais festivāls notiks Bosnijas un Hercegovinas galvaspilsētā Sarajevā 2019.gadā.


No Comments

Leave a comment