Dānijas čempioni

No Tags | Jaunumi | Dānijas čempioni nav komentāru

fb_img_1488694614127

Pirms mēneša, 29.janvārī Dānijā tika noskaidroti Jaukto pāru Dānijas čempioni. Jau otro gadu pēc kārtas par tiem kļuva Trine Qvist un Mikael Qvist. Šis pāris tāpat kā citi no 22.līdz 29.aprīlim cīnīsies par Pasaules čempiona titulu Jauktiem pāriem Kanādā. Pagājušā gadā Qvist pārim izdevās izcīnīt Pasaules čempionātā 13.vietu. Līdz Pasaules čempionātam Dānijas izlasi redzēsim arī pie mums Latvijā, kad viņi mērosies spēkiem ar citiem Jauktiem pāriem turnīrā LODE Latvian Mixed Doubles Curling Cup 2017. Turnīrs no 30.marta līdz 2.aprīlim norisināsies Kērlinga hallē Rīgā. Vairāk informācija : http://www.kerlingahalle.lv/lmdcc

Savukārt šajā nedēļas nogalē  noskaidroti Dānijas čempioni sieviešu un vīriešu konkurencē. Abās grupās piedalījās 5 komandas. Vispirms komandas pēc iepriekšējiem rezultātiem 3.-5.vieta aizvadīja divu apļu turnīru, lai noskaidrotu, kuras divas labākās tiks pusfifb_img_1488694302630nāla kārtā. Pusfināla kārtā jau gaidīja savus pretiniekus pēc iepriekšējiem rezultātiem Lenes Nīlsenas (Lene Nielsen) un Anželīnas Jensenas (Angelina Jensens) komanda, bet vīriem Rasmusa Stjernes (Rasmus Stjerne) un Martina Gronbeha (Martin Uhd Grønbechs) komanda. Arī pusfināla kārtā ir 2 apļu turnīrs un labākas divas komandas tikās fināla kārtā. Fināla kārtā komandas aizvadīja spēles līdz 3 uzvarām, lai noskaidrotu sezonas čempionu.

Sieviešu konkurencē uzvarēja Lenes Nīlsenas (Lene Nielsen) vadītā komanda, kas šogad startēja jaunā sastāvā : Lene Nielsen, Madeleine Dupont, Stephanie Risdal, Charlotte Clemmensen, Denise Dupont. Otrajā vietā Anželīnas Jensenas (Angelina Jensens) komanda : Angelina Jensen, Camilla Skaarberg Jensen, Pavla Rubasova Hjørngaard, Christine Svensen.

Vīriešu konkurencē par čempioniem kļuva Rasmusa Stjernes (Rasmus Stjerne) komanda : Rasmus Stjerne, Johnny Frederiksen, Mikkel Poulsen, Oliver Dupont, kas uzvarēja Mads Nørgaard komandu : Mads Nørgaard, Asmus Blædel Jørgensen, Tobias Rasmussen, Oliver Søe. Čempionkomandas spēlētājam, viceskipam Johnny Frederiksen (attēlā otrais no labās puses) tas ir 14.Dānijas čempiona tituls.fb_img_1488694395638

Rasmusa Stjernes komandas sniegums pēdējos gados no sezonas uz sezonu jāatzīst nav stabils. Starti čempionātos sākotnēji bija ievērības cienīgi:2013.gadā 4.vieta, 2016.gadā 2.vieta Pasaules čempionātā. Otrā vieta 2010.gadā, trešā vieta 2011.gadā, augstā 4.vieta 2012. un 2013.gadā Eiropas čempionātā A grupā.  Tam seko 9.vieta un izkrišana no A grupas 2014.gadā. Tad atkal pārliecinošs starts 2015.gadā Eiropas čempionātā un atgriešanās A grupā, kam seko pagalam neveiksmīgs čempionāts un izkrišana no A grupas 2016.gadā. Ko komanda rādīs 2017.gada Eiropas čempionātā redzēsim, 17.-25.novembrī Šveicē.


No Comments

Leave a comment