Sākas Lietuvas čempionāts

No Tags | Jaunumi | Sākas Lietuvas čempionāts nav komentāru

No 23. līdz 26.martam Kērlinga hallē norisinās Lietuvas kērlinga čempionāts. Tajā piedalās 4 sieviešu un 4 vīriešu komandas. Gan sieviešu, gan vīriešu konkurencē tiek aizvadīts divu apļu turnīrs, pēc kura labākās divas komandas spēlē finālā, bet otrs pāris cīnās par trešo vietu.

Sieviešu konkurencē dalībnieču vidū ir senioru komanda Slydis ar G.Valatkienes priekšgalā, komanda Skipas pieredzējušās V.Paulauskaites vadībā, komanda NS ar skipu J.Zalieckiene un komanda Icy Heads ar A.Vaičekonytes priekšgalā. Čempionu komanda automātiski neiegūst tiesības pārstāvēt valsti Eiropas čempionātā. Vēl nav izlemts, vai uz čempionātu dosies uzvarētājkomanda vai izvēlēti labākie spēlētāji. kā pagājušā gadā.

Lietuvas dāmu komanda pēc vairāku gadu pārtraukuma pagājušā gada maijā Eiropas čempionāta C grupā izcīnīja 2.vietu un tiesības startēt B grupā. Arī B grupā pagājušā gada novembrī starts bija veiksmīgs un izdevās izcīnīt iespēju arī šogad spēlēt B grupā.

Vīriešu konkurencē tika pieteiktas vairāk kā 4 komandas, līdz ar to pagājušā nedēļas nogalē notika atlases turnīrs. Tajā uzvaru un tiesības šonedēļ spēlēt Lietuvas čempionātā izcīnīja junioru komanda Forsarus ar skipu P.Čepulio. Tāpat čempionātā piedalās vairākkārtēji čempioni T-Rink ar T.Vyskupaičio priekšgalā, komanda DeArch-Polido ar skipu A.Skrolio un P.Rymeikio vadītā komanda MC Hammer. Vīriešu konkurencē pretēji dāmām uzvarētājs iegūst tiesības pārstāvēt valsti Eiropas čempionātā. Vai izdosies kādam pārspēt T-Rink, to uzzināsim svētdien, kad notiks fināls.

imag5771 imag5773 imag5775

 


No Comments

Leave a comment