Zināmas Latvijas konkurentes cīņā par vietu Olimpiskajās spēlēs

No Tags | Jaunumi | Zināmas Latvijas konkurentes cīņā par vietu Olimpiskajās spēlēs nav komentāru

Beidzies Pasaules čempionāts sievietēm 2017 un noskaidrotas 8 komandas, kas izcīnījušas tiesības pārstāvēt valsti Ofb_img_1490309648218limpiskajās spēlēs Korejā no 2018.gada 8.-25.februārim. Minētās valstis ir ASV, Japāna, Kanāda, Koreja, Krievija, Lielbritānija, Šveice un Zviedrija.

No 5.-10.decembrim Olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā Čehijas pilsētā Pilzenē (Pilsen) piedalīsies 8 sieviešu un 8 vīriešu komandas. Komandas, kas turnīrā izcīnīs pirmo vai otro vietu izcīnīs pēdējās divas ceļazīmes uz Olimpiskajām spēlēm. Kvalifikācijas turnīrā ir tiesības piedalīties komandām, kuras ir kaut reizi no 2014.-2017.gadam piedalījušās Pasaules čempionātā un nav starp 8 labākajām komandām, kas savākušas visvairāk punktu. Sieviešu konkurencē tās būs Čehija, Dānija, Itālija, Ķīna, Latvija, Norvēģija, Somija un Vācija. Vīriešu konkurencē dalībnieki tiks noskaidroti pēc pāris nedēļām.

Kā jau rakstīts iepriekš, šī būs trešā reize, kad Čehijas kērlinga asociācija rīko starptautiska mēroga sacensības. 2011.gadā Prāgā notika Pasaules ratiņkrēslu kērlinga čempionāts, bet 2009.gadā – Eiropas Jaukto komandu kērlinga čempionāts.

Latvija (Evita Regža, Dace Regža, Ieva Bērziņa, Žaklīna Litauniece, Iluta Linde), piedaloties 2014.gada Pasaules čempionātā Kanādā, nopelnīja ieskaites punktus, lai varētu piedalīties Olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā un cīnītos par iespēju tikt uz Olimpiskajām spēlēm.

Lai noskaidrotu, kura komanda cīnīsies par pēdējām divām ceļazīmēm uz Ziemas Olimpiskajām spēlēm, Latvijas komandas olimpiskā cikla laikā vāca punktus. Pēc Latvijas čempionāta 2017 izveidojās situācija, ka divas komandas JKK/Staša-Šaršūne (Iveta Staša-Šaršūne, Ieva Krusta, Santa Blumberga, Zanda Bikše un Evelīna Barone) un NICOLL/Regža (Evita Regža, Dace Regža, Vineta Smilga, Jeļena Rudzīte un Sabīne Jeske) ir nopelnījušas vienādu skaitu punktu un arī papildrādītājs abām komandām ir vienāds. Līdz ar to būs pārspēles starp abām komandām, pēc kurām labākā komanda dosies uz Čehiju, lai cīnītos par iespēju Latvijai Ziemas Olimpiskajās spēlēs piedalīties vēl vienā disciplīnā – kērlingā. Pārspēles no 5.-7.maijam notiks Kērlinga hallē. Komandas aizvadīs 10 endu spēles līdz 3 uzvarām.

2013.gadā Latvija pēc dalības divos Pasaules čempionātos arī bija izcīnījusi tiesības cīnīties par ceļazīmi uz Ziemas Olimpiskajām spēlēm 2014, diemžēl toreiz I.Stašas-Šaršūnes vadītai komandai neizdevās izcīnīt šo godu.

Kaimiņu valstis Igaunija un Lietuva vēl ne reizi nav tikušas pie šādas iespējas, jo komandas nav piedalījušās nevienā Pasaules čempionātā. Taču Igaunija liek lielas cerības uz Jaukto pāru disciplīnu, kas arīdzan ir iekļauta pirmo reizi Olimpiskajās spēlēs. Pēc ļoti veiksmīgā Pasaules čempionāta 2016, kur tika iegūta augstā 6.vieta, Igaunijai ir lielas cerības piedalīties Ziemas Olimpiskajās spēlēs 2018 ar nosacījumu, ka veiksmīgi tiks aizvadīts Pasaules čempionāts 2017 Kanādā no 22.-29.aprīlim.


No Comments

Leave a comment