Latvija uzsāk Pasaules čempionātu ar uzvaru

No Tags | Jaunumi | Latvija uzsāk Pasaules čempionātu ar uzvaru nav komentāru

No 22.-29.aprīlim Kanādas pilsētā Letbridžā norisinās Pasaules čempionāts senioriem un Pasaules čempionāts Jauktiem pāriem. Latvija šogad ir pārstāvēta tikai Jaukto pāru disciplīnā, kur spēlē A grupā kopā ar Baltkrieviju, Brazīliju, Horvātiju, Igauniju, Japānu, Somiju un Ungāriju. Šis pēc skaita jau ir desmitais Pasaules čempionāts Jauktiem pāriem, kas pulcē komandas no 39 valstīm. Šogad no Baltijas valstīm nepiedalās Lietuva.2313

Latviju Jaukto pāru konkurencē pārstāv Santa Blumberga, Andris Bremanis, treneris Ritvars Gulbis. Šodien Latvijas komandai bija pirmā spēle pret Japānu, kura beidzās ar uzvaru 8:4. APSVEICAM! Spēle ritēja līdzīgi, līdz 6.endā Latvijas komandai izdevās gūt izšķirošos 4 punktus un nosargāt uzvaru līdz spēles beigām.

capture6

 

 

Nākamās spēles pēc Latvijas laika:

23.aprīlī – 23:30 pret Baltkrieviju
24.aprīlī – 6:00 pret Ungāriju
24.aprīlī – 20:15 pret Brazīliju
25.aprīlī – 2:45 pret Somiju
25.aprīlī – 23:30 pret Igauniju
27.aprīlī – 6:00 pret Horvātiju

Latvija joprojām saglabā iespēju kvalificēties 2018.gada Olimpiskajām spēlēm Korejā pie nosacījuma, ja tiks iegūta augsta vieta šajā Pasaules čempionātā. Šis ir izšķirošais Pasaules čempionāts, lai iegūtu pēdējos olimpiskos punktus un būtu to 7 komandu vidū, kas pārstāvēs valsti Olimpiskajās spēlēs, kurās Koreja kā rīkotājvalsts ir automātiski nodrošinājusi vietu.
Pasaules čempionāta kērlingā jauktajiem pāriem spēļu tiešraides pieejamas: https://www.youtube.com/channel/UCAKIdgLUYV-Z1DM0_W_Z_gA
Pasaules čempionāta kērlingā jauktajiem pāriem mājas lapa: http://www.worldcurling.org/wmdcc2017

Savukārt Pasaules čempionāts senioriem pulcē 15 dāmu un 23 kungu komandas. Dāmas ir sadalītas 2 grupās, bet kungi – 3. Kā jau minēts iepriekš, diemžēl Latvija tajā nepiedalās. Līdzi sekot varam kaimiņu lietuviešu dāmām, kas kopā Angliju, Itāliju, Īriju, Japānu, Kanādu, Krieviju un Zviedriju cīnīsies par labāko trijnieku savā grupā, lai turpinātu cīņu par čempionu titulu.


No Comments

Leave a comment