Beidzies Pasaules čempionāts senioriem

No Tags | Jaunumi | Beidzies Pasaules čempionāts senioriem nav komentāru

No 22.-30.aprīlim paralēli Pasaules čempionātam Jauktiem pāriem norisinājās Pasaules kērlinga čempionāts senioriem Kanādas pilsētā Letbridžā.

Dāmu konkurencē 15 komandas tika sadalītas divās grupās. Vieta grupas labāko trijniekā deva tiesības spēlēt tālāk play-off spēlēs. Starp dalībniekiem tādi vārdi kā Collenn Jones (CAN) un Jackie Lockhart (SCO). No A grupas tālāk kvalificējās Kanāda, Itālija un Krievija, bet no B grupas – ASV, Skotija un Šveice. Kanādas komanda palika neuzvarēta un finālā ar 10:5 sagrāva Šveices komandu. Bet spēlē par trešo vietu līdzīgā spēlē spēcīgākas izrādījās Skotijas dāmas, kas ar 8:5 uzvarēja ASV komandu.

No Baltijas valstīm šogad čempionātā piedalījās vien Lietuvas senioru izlase, kas vienas spēlētājas traumas dēļ bija spiestas spēlēt 3 dāmu sastāvā. No 7 spēlēm diemžēl tikai uzvara pret dāmām no Japānas, tāpēc pēdējā vieta grupā un kopvērtējumā.

Kopvērtējums :

Zelts – Kanāda

Sudrabs – Šveice

Bronzas – Skotija

4.vieta – ASV

5./6.vieta – Itālija

5./6.vieta – Krievija

7.vieta – Japāna

8.vieta – Čehija

9.vieta – Somija

10.vieta – Zviedrija

11.vieta – Anglija

12.vieta – Slovākija

13.vieta – Īrija

14.vieta – Austrālija

15.vieta – Lietuva

Kungu konkurencē piedalījās 23 komandas, kas tika sadalītas 3 grupās. Tāpat kā dāmām play-off spēlēm kvalificējās 3 katras grupas labākās komandas. Finālā tikai ar pēdējo lielisku mājas metienu uzvaru izrāva kungi no Zviedrijas un ar 5:4 svinēja uzvaru pār kanādiešiem. Pie bronzas godalgām tika kērlingisti no Īrijas, kas ar 6:3 uzvarēja Vācijas komandu.

TOP 4 kungiem :

  1. Zviedrija
  2. Kanāda
  3. Īrija
  4. Vācija

Nākamais Pasaules čempionāts senioriem notiks no 21.-28.aprīlim un atgriežas atkal Zviedrijā. Līdz ar to noteikti tajā varēsim just līdzi arī Latvijas dāmu un kungu komandai.


No Comments

Leave a comment