Šveice – Pasaules čempioni Jauktajiem pāriem

No Tags | Jaunumi | Šveice – Pasaules čempioni Jauktajiem pāriem nav komentāru

No 22.-29.aprīlim paralēli Pasaules čempionātam senioriem notika Pasaules čempionāts Jauktajiem pāriem Kanādas pi1638-biglsētā Letbridžā. Tajā piedalījās 39 valstis un Latviju pārstāvēja Santa Blumberga, Andris Bremanis, treneris Ritvars Gulbis.

Pasaules čempionātu komanda uzsāka ļoti veiksmīgi, savā grupā paliekot nepārspētai un noslēdzot grupu turnīru 1.vietā, tai skaitā, svinot uzvaru pret divkārtējiem pasaules čempioniem no Ungārijas. Arī pirmā play-off spēle sākās ar lielisku uzvaru pār spēcīgo Zviedriju, atstājot zviedrus bez olimpiskajiem punktiem un jebkādām cerībām uz Olimpiskajām spēlēm, savukārt, mums radot cerības redzēt Latviju Olimpiskajās spēlēs. Diemžēl ceturtdaļfinālā piedzīvots zaudējums pret kērlinga lielvalsti Kanādu, kas acīmredzami atstāja pēdas arī nākamajās pagalam neveiksmīgās spēlēs un beigās izcīnīta augstā 8.vieta! APSVEICAM ar izcīnīto augsto 8.vietu un radītajām emocijām visiem pārējiem!

Spēli pret Kanādu var vērot : https://www.youtube.com/watch?v=ovId9R79MtY

Pirmajā Pasaules čempionātā Jauktiem pāriem 2008.gadā Latvijai izdevās izcīnīt 7.vietu. Kopš tā brīža un šai disciplīnai kļūstot par Olimpisko spēļu sastāvdaļu, līmenis no gada uz gadu ir krietni audzis un arī kērlinga lielvalstis cenšas atsūtīt labāko no labākajiem savas valsts kērlinga pāriem. Līdz ar to izcīnītā 8.vieta šogad ir liels panākums un nozīmīgs ieraksts Latvijas kērlinga vēsturē.fb_img_1493542401174

Par Pasaules čempioniem kļuva jauktais pāris no Šveices – Jenny Perret un Martin Rios, kas palika nepārspēti. Finālā Šveices pāris spēlēja pret Kanādas pāri Joanna Courtney un Reid Carruthers. Kanādieši dominēja līdz pat spēles pirmspēdējam neveiksmīgam Joanna Courtney metienam, kas pavēra Šveices komandai izcīnīt 4 punktus un tikt pie čempiona titula. Spēles rezultāts 6:5. Kopš 2008.gada Šveicei šis ir jau sestais čempiona tituls šajā disciplīnā un piektais tituls, kad tā paliek nepārspēta. Savukārt Martin Rios šī ir jau otrā zelta medaļa šajā disciplīnā (pirmā tika izcīnīta 2012.gadā Turcijas pilsētā Erzerum).

Spēlē par bronzas medaļām Ķīna svinēja uzvaru pār Čehiju ar rezultātu 6:2. Savukārt otrai no Baltijas valstīm Igaunijai šis bija pagalam neveiksmīgs starts un kopvērtējumā vien 32.vieta. Jāatzīmē, ka pagājušā gadā tika izcīnīta 6.vieta, izcīnot 7 olimpiskos punktus un ar lielām cerībām tika gaidīts šis Pasaules čempionāts. Lietuvas pāris šogad Pasaules čempionātā nepiedalījās.

Labākās 10 Pasaules čempionāta komandas :

  1. Šveice – zelta medaļas2593
  2. Kanāda – sudraba medaļas
  3. Ķīna – bronzas medaļas
  4. Čehija
  5. Norvēģija
  6. Koreja – 2018.gada Olimpisko spēļu rīkotājvalsts
  7. Somija
  8. Latvija
  9. Krievija – 2016.gada pasaules čempioni
  10. ASV

Pasaules čempionāta Jauktajiem pāriem mājas lapa : http://www.worldcurling.org/wmdcc2017

Pasaules čempionāta spēles var atkārtoti skatīties : https://www.youtube.com/user/WorldCurlingTV


No Comments

Leave a comment