Kērlinga jaunumi Polijā

No Tags | Jaunumi | Kērlinga jaunumi Polijā nav komentāru

Polija Pasaules Kērlinga Federācijas saimē tika uzņemta 2003.gadā. Līdz šim kērlinga treniņi un turnīri notika uz hokeja ledus, kas kērlingam nav piemērots. Pēc 14 gadiem poļu sapnis sāk piepildīties – 17.maijā tika uzsākti būvdarbi specializētās kērlinga halles būvniecībai Polijas pilsētā Lodzā. Lodza atrodas 85 kilometru attālumā no Polijas galvaspilsētās Varšavas Polijas centrā un ir trešā lielākā pilsēta Polijā.

Tā būs 4 celiņu kērlinga halle ar kafejnīcu celiņu galā un garderobēm celiņu malā. Rīgā, Budapeštā, Bratislavā ir 2 celiņu kērlinga halles, Tallinā – 3, poļi nolēma sākt ar 4 celiņiem, lai gan atzīst, ka tā ir ļoti liela halle, ņemot vērā 400 spēlētājus visā Polijā. Liels izaicinājums būs nodrošināt tās noslogotību nedēļas vidū un visas sezonas garumā, lai tā būtu rentabla. Halli plānots pabeigt līdz Olimpiskajām spēlēm.

Kā smej paši kērlingisti Lodzā, pilsētā ir daudz ielu, kas saistītas ar kērlingu – Ledus iela, Granīta iela. Bet kērlinga halle atradīsies Sniega ielā, jo iepriekš minētajās nav bijis vietas.


No Comments

Leave a comment