Citu valstu treniņnometnes Kērlinga hallē

No Tags | Jaunumi | Citu valstu treniņnometnes Kērlinga hallē nav komentāru

Šobrīd Norvēģijā norisinās Pasaules čempionāts Jauktiem pāriem, kur Latviju pārstāv Santa Blumberga un Ritvars Gulbis, un Pasaules čempionāts senioriem, kur Latviju pārstāv dāmas Elēna Kāpostiņa, Dace Zīle, Inga Apmane un Maija Medne, kā arī kungi Ansis Regža, Jānis Rēdlihs, Aivars Purmalis un Aivars Gulbis. Vairākas ārzemju nacionālās izlases piedalījās ne tikai abos jaukto pāru turnīros WCT Latvian Mixed Doubles Curling Cup, bet rīkoja Kērlinga hallē arī treniņnometnes.

Ķīnas delagācija ieradās 16 cilvēku sastāvā ar 5 jaukto pāru komandām. Tik liela delagācija prasa arī uzmanību – izmitināšana, transporta organizācija, tulka nepieciešamību u.c. Jāatzīst, ka ķīniešiem viss notiek bez stresa pēdējā brīdī un tas prasa krietnu pacietības devu otrajā pusē :) Jaukto pāru turnīrā Ķīnai labi rezultāti – pirmajā turnīrā 2.vieta, bet otro turnīru noslēdza kā uzvarētāji.

Tāpat Koreja izmantoja iespēju un pēc turnīra aizvadīja 3 dienas, lai patrennētos. Arī Austrālijas duets pirms un pēc turnīra aktīvi trenējās. Jāpiemin, ka Austrālijā joprojām nav specializētas kērlinga halles un viņi treniņus aizvada uz hokeja ledus. Zinot mūsu ledus kvalitāti, arī Kazahstānas treneris izmantoja brīvos brīžus, lai izlases pārim vēl pirms došanās uz Pasaules čempionātu dotu lietderīgus padomus uz ledus.

Krievijas senioru komanda regulāri katru sezonu pie mums rīko treniņus. Izņēmums nebija arī gatavošanās pirms Pasaules čempionāta. Tika aizvadītas arī divas treniņspēles. Pirmajā ar rezultātu 13:4 krietni pārāki bija mūsu pašu senioru izlases komanda. Bet otrajā spēlē mūsu junioru puiši bija viesmīlīgāki un ar rezultātu 3:5 uz pozitīvas nots Krievijas senioru komanda devās uz Norvēģijas pilsētu Stavangeru.

Sekojiet līdzi mūsu izlasēm un atbalstiet : http://www.worlcurling.org

 


No Comments

Leave a comment