Kur sākas vai beidzas kērlinga sezona?

No Tags | Jaunumi | Kur sākas vai beidzas kērlinga sezona? nav komentāru

Kērlinga sezona sākas vai beidzas :) Austrālijā un Jaunzēlandē, kur  arī saule spīd spožāk citos gada mēnešos nekā citur pasaulē. Tā kā Austrālijā joprojām nav savas specializētās kērlinga halles, tad visi dalībnieki dodas uz Jaunzēlandi, lai noskaidrotu labākos visās disciplīnās.

Tā no 6.-9.jūnijam norisinājās Austrālijas Jaukto pāru čempionāts, kurā piedalījās 9 pāri. Viņu vidū arī Tahli Gill un Dean Hewitt, kas noteikti bija apņēmības pilni aizstāvēt savu čempionu titulu.

Vispirms pāri aizvadīja apļa turnīru un tikai labākie trīs varēja turpināt tālāk cīņu par čempiona titulu. Pēc apļa turnīra labākais pāris automātiski kvalificējās finālam, bet otrais un trešais aizvadīja pusfināla spēli, lai noskaidrotu, kas finālā cīnīsies pret Tahli Gill un Dean Hewitt, kuri apļa turnīrā piedzīvoja tikai vienu zaudējumu. Finālā jau otro gadu pēc kārtas triumfēja pieminētais pāris T.Gill un D.Hewitt, kas pārstāvēs Austrāliju arī 2020.gada Pasaules čempionātā. Jāatzīmē, ka viņiem izdevās lieliska debija 2019.gada čempionātā, kad no rokām pēdējā brīdī izslīdēja bronzas medaļas.

Ja jaukto pāru konkurencē pārstāvis tiek noskaidrots pašiem pirmajiem Austrālijā, tad jaukto komandu konkurencē austrāļi vieni no pēdējiem noskaidro, kas pārstāvēs viņu valsti. Šogad tie būs Hugh Millikin ar komandu, kas dosies uz Skotijas pilsētu Aberdīnu, lai noskaidrotu labāko pasaules jaukto komandu. Latviju šajā čempionātā pārstāvēs Jeļenas Rudzītes vadītā komanda.

Paralēli arī Jaunzēlande tiek pie saviem čempioniem. Tā 3.jūnijā par valsts čempioniem kļuva Thivya Jeyaranjan komanda, kas pēc skaita ir jau ceturtais tituls. Kopā čempionātā piedalījās 4 komandas un uzvarētājs piedzīvoja vien zaudējumu pret otrās vietas ieguvēju apļa turnīrā.

Savukārt jaukto pāru čempionāts sākās vakar un jau svētdien tiks noskaidrots, kurš jauktais pāris dosies uz 2020.gada Pasaules čempionātu. Pāri sadalīti divās grupās un dalībnieku vidū arī mums tik ļoti pazīstamā Bekeru ģimene – māsa ar diviem brāļiem. Vai Bridžetai un Šonam izdosies nosargāt čempionu titulu, uzzināsim pavisam drīz.


No Comments

Leave a comment