Igaunijas kērlingists diskvalificēts par piedalīšanos sacensībās krievijā

No Tags | Jaunumi | Igaunijas kērlingists diskvalificēts par piedalīšanos sacensībās krievijā nav komentāru

Mikhails Vlasovs (attēlā otrais no kreisās puses), Igaunijas izlases dalībnieks, tika pieķerts piedaloties sacensībās krievijā. Kērlingistam piemērots sods – aizliegums piedalīties sacensībās Igaunijā 2023/2024 sezonā, pārstāvēt valsti Eiropas un Pasaules čempionātā un izmantot jebkādas Igaunijas kērlinga asociācijas līdzfinansētas treniņu programmas.

M.Vlasovs piedalījās sacensībās krievijā no 24.-27.augustam Svetlogorskā, Kaļiņingradas rajonā, kur viņš tika reģistrēts kā Igaunijas pārstāvis, spēlēja Igaunijas izlases formā un vienā komandā ar Baltkrievijas sportistiem. Igaunijas kērlinga asociācija pieprasīja sportistam sniegt paskaidrojumus, kāpēc viņš piedalījies sacensībās krievijā. Pēc M.Vlasova domām viņš neko pretlikumīgu nav darījis un savu vainu neatzina.

Igaunijā tāpat kā Latvijā sportu regulējošās tiesību normas aizliedz sportistiem piedalīties sacensībās krievijā un Baltkrievijā līdz kara beigām.

Pagājušā sezonā Mikhails Vlasovs pārstāvēja Igauniju Pasaules čempionātā kērlingā jauktām komandām un Eiropas čempionātā kērlingā vīriešiem. Arī pagājušās sezonas beigās (šī gada sākumā) atkal kļuva par Igaunijas čempionu vīriešu konkurencē un novembrī viņam būtu jāuzvelk Igaunijas izlases forma Eiropas čempionātā vīriešiem.

Eduards Veltsmans (Igaunijas kērlinga asociācijas valdes loceklis un kapteinis komandā, kurā spēlēja M.Vlasovs) norāda, ka zinājuši par komandas biedra atrašanos krievijā, bet nav bijuši informēti, ka viņš piedalīsies sacensībās. Protams, kā komanda viņi būtu mēģinājuši to novērst, bet lēmumu pieņēma M.Vlasovs.


No Comments

Leave a comment