Bronzas medaļas Dacei un Ansim – APSVEICAM!

No Tags | Jaunumi | Bronzas medaļas Dacei un Ansim – APSVEICAM! nav komentāru

Dace Regža un Ansis Regža iegūst bronzas medaļas Winter World Master Games 2024 – APSVEICAM!

No 11. līdz 21.janvārim notika Winter World Master Games 2024. Spēles notiek reizi četros gados. Spēlēs var piedalīties sportisti, sasniedzot 30 gadu vecumu. Izņēmums ir kērlinga jaukto pāru disciplīna, kur jābūt vismaz 50 gadus vecam. Spēļu mērķis ir popularizēt ideju – sports visiem, kas ir viena no Olimpisko spēļu vērtībām. Spēles norisinājās 9 pilsētiņās. Kērlinga sacensības notika Itālijas pilsētā Madesimo.

Pavisam sportisti sacentās desmit sporta veidos: kalnu slēpošanā, kērlingā, šorttrekā, ātrslidošanā, biatlonā, daiļslidošanā, slēpošanas alpīnismā, distanču slēpošanā, hokejā, skriešanā pa sniegu. Kērlingā bija divas disciplīnas: jauktās komandas (sportisti no 30 gadu vecuma) un jauktie pāri (sportisti no 50 gadu vecuma).

Mūsu komanda pārstāvēja Latviju Winter World Master Games 2024 kērlingā jaukto pāru disciplīnā. No sākuma tika izspēlēts apļa turnīrs, kurā latviešu duets guva visas uzvaras un pelnīti uz pusfinālu devās kā labākā komanda. Pusfinālā attiecīgi tika pirmās 4 labākās komandas.

Pusfināla pāri Latvija – Čehija/Slovākija un ASV – Šveice. Diemžēl, kā to atzina mūsu kērlingisti, nogurums un aukstums (ledus arēnā bija vien par 2 grādiem siltāks nekā ārpusē) atņēma spēkus un šoreiz lieliskais slovāka sniegums neļāva cīnīties par divkārtējo čempionu statusu – 6:9. Otrajā pusfināla duelī dominēja Šveice, kas uzvarēja ASV ar 9:4

Fināla spēle bija intriģējošāka un tikai ar 5:3 Šveice uzvarēja Čehiju/Slovākiju. Savukārt bronzas spēlē mūsu pāris bija atguvis spēkus un spēlēja pārliecinoši – 10:2 uzvara pār ASV.


No Comments

Leave a comment