Scotties tournament of Hearts 2024

No Tags | Jaunumi | Scotties tournament of Hearts 2024 nav komentāru

No 16. līdz 25.februārim notiek Scotties tournament of Hearts 2024 jeb Kanādas sieviešu čempionāts. Šajā gadā tas notiek Kalgarī. Tajā piedalās labākās Kanādas provinču komandas, kuras attiecīgi ir uzvarējušas savas provinces čempionātu. Tāpēc ceļš uz Kanādas čempionātu ir grūts. Kopš 2021.gada tajā piedalās 18 komandas – 14 provinču čempioni, iepriekšējā gada Kanādas sieviešu izlase (kopš 1985.gada ieviests šāds noteikums) un 3 komandas, kuras ieguvušas visvairāk punktus sezonas kopvērtējumā un nav kvalificējušās čempionātam kā provinces čempionvienības. Līdz ar to ir iespējams, ka viena čempionāta ietvaros kāda no provincēm tiek pārstāvēta ar vairākām komandām.

Kopš 1982.gada (!) Kanādas sieviešu čempionātu jeb Scotties tournament of Hearts atbalsta uzņēmums, kas ražo un izplata dažādas higiēnas preces. Līdz ar izmaiņām uzņēmuma darbībā čempionāta nosaukums ik pa laikam mainījies līdz ieguvis līdzšinējo skanējumu.

Līdzīgi kā lielā daļā valstu – Kanādas čempionkomanda iegūst tiesības pārstāvēt valsti Pasaules čempionātā sievietēm. Šogad Pasaules čempionāts sievietēm notiks Sidnejā, Kanādā no 16. līdz 24.martam.

Interesantākās lietas, ko pieminēt par šī gada Kanādas čempionātu sievietēm:

  1. Jau no paša sākuma visiem bija zināms, ka esošā sieviešu izlase ar Kerī Einarsoni priekšgalā dosies pakaļ savam piektajam čempiona titulam pēc kārtas. Šāds panākums līdz šim nav izdevies nevienai komandai. Viņas vadītai komandai ir arī 5 Grand Slam tituli.
  2. Pirms čempionāta ar skaļu un laikam jau kādu laiku gaidītu paziņojumu nāca klajā pieredzējusī olimpiskā čempione un četrkārtēja Kanādas čempione sievietēm Dženifera Džounsa. 50 gadu vecumā viņa līdz ar šīs sezonas beigām noslēdz savu karjeru sieviešu disciplīnā. Uz ledus vēl redzēsim gan šo kērlinga leģendu, jo kopā ar vīru Brentu Lengu viņa turpinās spēlēt jaukto pāru disciplīnā.
  3. Un kad jau šķita, ka visi skaļie paziņojumi ir nākuši klajā un čempionāts var sākties, pāris stundas pirms pirmās spēles Kanādas Kērlinga federācija paziņoja, ka sacensībās nav tiesīga piedalīties čempionkomandas pirmās pozīcijas spēlētāja Briāna Harisa. Kanādas Kērlinga federācija sīkākus komentārus sniegt ir atteikusies un liegusi komentēt arī šo ierakstu facebook lapā. Līdz ar to tas pavēris durvis baumām un visdažādākajām spekulācijām. Nopietnākās no tām, protams, ir aizliegto vielu esamība Briānas Harisas ķermenī. Lielākā daļa ir neizpratnē par noslēpumainību, jo tas rada neapmierinātību un tā kā Kanādas kērlinga federācija tomēr darbojas no nodokļu maksātāju naudas, cilvēkiem ir tiesības zināt, par ko īsti ir šis aizliegums. Kas īsti notika?  Kāpēc kērlingiste netika pielaista pie sacensībām? To uzzināsim, kad kāda no iesaistītajām pusēm ieviesīs skaidrību. Arī pati Kerī Einarsone pēcspēles intervijā atteicās atbildēt uz šiem jautājumiem, vien norādīja to, ka Briāna Harisa joprojām atrodas Kalgarī (nav devusies mājās) un komanda pilnībā koncentrējas uz spēlēm.

 


No Comments

Leave a comment