Ukraiņi izcīna zeltu!

No Tags | Jaunumi | Ukraiņi izcīna zeltu! nav komentāru

Kateryna Yakymets un Mykhailo Pleskanka no Ukrainas ar treneri Arni Veidemani kļūst par Ziemas nedzirdīgo spēļu čempioniem –  apsveicam!

No š.g.2. līdz 12.martam notiek Ziemas nedzirdīgo spēles 2024 Turcijas pilsētā Erzurumā (zemestrīces dēļ tika pārceltas no 2023.gada). Sportisti sacenšās 7 sporta veidos: kalnu slēpošanā, distanču slēpošanā, kērlingā, hokejā, snovbordā, kā arī šahā un futzālā. Erzuruma uzņem vēsturē 20. ziemas spēles.

Kērlingā sportisti sacenšās 3 disciplīnās. No 2. līdz 5.martam komandas aizvada jaukto pāru spēles, savukārt no 5.marta līdz 12.martam tiks izspēlētas sieviešu un vīriešu disciplīnu spēles.

Kateryna un Mykhailo 9 komandu konkurencē apļa turnīru aizvadīja, piekāpjoties vien Korejai. Pusfinālā tikās apļu turnīru labākās četras komandas: Ukraina pret Japānu un Ķīna pret Koreju. Attiecīgi finālā spēlēja abu dueļu uzvarētāji Ukraina un Koreja, savukārt par trešo vietu – Japāna un Ķīna. Fināla spēlē Ukraina pārliecinoši dominēja, neskatoties uz to, ka tieši pret Koreju apļa turnīrā tika piedzīvots smags zaudējums, un pelnīti kļuva par čempioniem ar 9:5. Savukārt spēlē par trešo vietu Japāna pārliecinoši uzvarēja Ķīnu ar 12:4.

Ukrainas komandas sastāvs: Kateryna Yakymets (sieviete), Mykhailo Pleskanka (vīrietis) un treneris Arnis Veidemanis.

 


No Comments

Leave a comment