Ungārija-Kanāda-ASV

No Tags | Jaunumi | Ungārija-Kanāda-ASV nav komentāru

Ir noslēdzies Pasaules čempionāts Jauktajiem pāriem ar Ungārijas komandas uzvaru, kas finālā ar 6 pret 5 pārspēja Zviedrijas izlases komandu. Ungārijas komandai izdevies izcīnīt pasaules čempionu titulu otro reizi. Pirmo reizi par pasaules čempioniem ungāri kļuva 2013.gadā Kanādas pilsētā Frederiktonā. Pēc spēles ungārietis Kiss teica: “Tas ir lieliski! Tas vienmēr ir lieliski vinnēt čempionātu, īpaši, ja tas ir pasaules čempionāts. Mēs esam laimīgi, ka mums izdevās atkārtot uzvaru tāpat kā pirms diviem gadiem. Mēs ceram, ka mājās visi ir laimīgi.”

Savukārt Zviedrijas komandai šī ir jau trešā sudraba medaļa Pasaules čempionātā. Pirmās divas izcīnītas attiecīgi 2012. un 2014.gadā. Camilla Johansson pēc spēles uz jautājumu, vai atgriezīsies pasaules čempionātā vēlreiz, lai izcīnītu zelta medaļas, atbildēja apstiprinoši.

Savukārt spēlē par trešo vietu Norvēģija pārspēja Kanādu ar 9 pret 4.

Latvija čempionātā ieņēma 12.vietu un bija rokas stiepiena attālumā, lai spēlētu ceturtdaļfinālā, kas savukārt izdevās mūsu kaimiņiem igauņiem. Pasaules čempionāta Jauktajiem pāriem kopvērtējums: http://wcf.co/wmdcc2015standings

Par to, vai Jaukto pāru disciplīna tiks iekļauta Ziemas olimpisko spēļu 2018.gada programmā, lēmums tiks pieņemts jūnija mēnesī Šveices pilsētā Lozannā.

 

Pasaules čempionātā kērlingā senioriem vīriešu konkurencē par čempioniem kļuva ASV spēlētāji, kas finālā ar 9 pret 4 pārspēja Kanādas spēlētājus. Spēlē par trešo vietu spēcīgāka izrādījās komanda no Jaunzēlandes, kas ar 6 pret 4 pārspēja Dānijas komandu.

Latvija arī tika pārstāvēta šajā disciplīnā un izcīnīja 20.vietu. Vietu sadalījums atrodams šeit:  http://wcf.co/wscc2015menstandings

Savukārt dāmu konkurencē pasaules čempionu titulu izcīnīja kanādietes, kas ar 6 pret 2 uzvarēja itālietes. Spēlē par trešo vietu ASV uzvarēja Zviedriju ar 6 pret 4.

Latvija dāmu konkurencē netika pārstāvēta. Vietu sadalījums atrodams šeit: http://wcf.co/wscc2015womenstandings

 

Pasaules čempionāta noslēguma ceremonijā tika paziņota vieta, kur nākošgad no 16.-23.aprīlim norisināsies Pasaules čempionāts Jauktajiem pāriem un Pasaules čempionāts senioriem – Karlstad, Zviedrija.

 

 

 


No Comments

Leave a comment