Vai saru slotas nākamās?

No Tags | Jaunumi | Vai saru slotas nākamās? nav komentāru

Ja pēc iepriekšējā raksta par jaunumiem birstēšanas pasaulē esat nolēmuši iegādāties saru slotas, varbūt nesteidzieties?! Nav līdz galam norimušas runas par jauno tehnoloģiju slotu galvām, kad radušās nopietnas indikācijas, ka “aizliegto slotu galvu” sarakstam varētu pievienoties arī saru slotas. Runas par saru slotu pārāk lielo ietekmi uz akmens virzību sākušās īsi pirms Kanādas kērlinga čempionāta un Pasaules čempionāta sievietēm un vīriešiem.

Jau rakstījām, ka Pasaules Kērlinga Federācija pieņēmusi monitoringu, kurā uzskaitītas slotu galvas, kādas spēlētāji drīkst izmantot sacensībās. Šim monitoringam pievienojušās daudzas valstis, tai skaitā, kērlinga lielvalsts Kanāda, kur spēlētāju prasmes tiek turētas augstāk par tehnoloģijas attīstību un piedāvātām iespējām.

Slotu galvas, taisītas no zirgu sariem, kērlingā parādījās 80.gados. Saru slotu galvas laika gaitā ir piedzīvojušas pārmaiņas. Šobrīd tās tiek ražotas no sintētiskiem sariem vai kombinējot sintētiskos ar dabiskajiem. Saru slotu galvas ir atļauts izmantot un līdz šim galvenokārt zināja par to efektivitāti, kad ledus ir apsarmojis. Bet šobrīd tās izmanto arī normālos apstākļos, kad ledus nav apsarmojis, izmantojot atklājumu par birstēšanas ietekmi uz akmens virzību.

Kanādas labāko komandu spēlētāji aicina pievērst uzmanību un atbilstoši reaģēt uz faktu, ka pēc dažādiem testiem ir pierādīts, ka saru slotu galvu ietekme uz akmens virzību ir tikpat liela kā aizliegtajām slotu galvām.

Šobrīd ir par maz laika, lai Pasaules Kērlinga Federācija veiktu pētījumus un izlemtu par saru slotu galvu iekļaušanu “aizliegto slotu galvu” sarakstā. Tāpēc ne tikai Kanādas čempionātā, bet visticamāk arī Pasaules čempionātā vīriešu un sieviešu konkurencē varēs izmantot arī saru slotu galvas.

Olimpiskā čempiona kanādieša Brad Gushue komanda ir publicējusi internetā savus veiktos pētījumus par saru slotu galvas lielo ietekmi uz akmens virzību, kas ir līdzvērtīga “aizliegto slotu galvu” ietekmei. Video var aplūkot šeit: https://www.youtube.com/watch?v=haEuz42YCdM

 


No Comments

Leave a comment