Pasaules čempionāts ratiņkrēslu komandām

No Tags | Jaunumi | Pasaules čempionāts ratiņkrēslu komandām nav komentāru

No šodienas līdz 28.februārim Šveices pilsētā Lucernā norisināsies Pasaules kērlinga čempionāts ratiņkrēslu komandām. Čempionātā sacentīsies pasaules 10 stiprākās ratiņkrēslu komandas (Kanāda, Ķīna, Somija, Vācija, Koreja, Norvēģija, Krievija, Slovākija, Šveice un ASV) ne tikai par čempionu titulu, bet arī par paralimpiskajiem punktiem. Šis ir otrais gads, kad komandas var izcīnīt paralimpiskos punktus, lai kvalificētos 2018.gada ziemas paralimpiskajām spēlēm.

Kanādu pārstāvēs 2014.gada paralimpiskais čempions Jim Armstrong ar komandu. Bet atkārtoti čempiona titulu mēģinās izcīnīt Andrey Smirnov ar komandu, kas ir pašreizējie pasaules čempioni un sudraba medaļu ieguvēji 2014.gada paralimpiskajās spēlēs. Tāpat uz ledus varēs redzēt arī Somijas komandu ar Markku Karjalainen priekšgalā, kas pagājušā gadā izcīnīja Somijai vēsturisko bronzas medaļu.

Sīkāka informācija par čempionātu – http://www.worldcurling.org/wwhcc2016

Arī Latvija piedalās cīņā par ceļazīmi uz Pasaules kērlinga čempionātu ratiņkrēslu komandām. Lai gan pagājušā gada novembrī neizdevās izcīnīt tiesības startēt čempionātā Šveicē, pēdējo gadu rezultāti liecina, ka spēlēt Pasaules čempionātā Latvijai ir pa spēkam!

No š.g. 22.-24.aprīlim Kērlinga hallē notiks Baltijas ratiņkrēslu čempionāts, kurā tiks noskaidrots arī Latvijas čempions. Savukārt čempiona titula ieguvējs iegūs tiesības Latviju pārstāvēt Pasaules kērlinga čempionātā ratiņkrēslu komandām B grupā un cīnīties par vienu no divām ceļazīmēm uz pasaules elites grupu. Turēsim īkšķus!


No Comments

Leave a comment