Slotu un berzēšanas pētījums

No Tags | Jaunumi | Slotu un berzēšanas pētījums nav komentāru

Šajā sezonā daudz tika runāts par slotu galviņu dažādu materiālu ietekmi uz akmens virzību, kā arī birstēšanas tehnikas lielo nozīmi akmens virzībai. Tika pieņemti arī vairāki moratoriji. Interesanti, ka līdz pat šai sezonai, šie jautājumi nebija aktuāli un nebija viedokļi par to lielo ietekmi. Tāpēc šobrīd daudzi gan spēlētāji, gan zinātnieki ir pievērsušies šīs jomas pētījumiem.

No š.g. 24. līdz 27.maijam Kanādā notika Sweeping Summit 2016, kas pulcēja visu nozaru labākos speciālistus – ne tikai spēlētājus, bet arī ledus meistarus, zinātniekus no Kanādas Nacionālā pētījumu centra, Pasaules Kērlinga Federācijas pārstāvjus u.c. Spēlētāji tika izvēlēti arī, izvērtējot kompānijas, kuru kērlinga inventāru tie lieto – Balance Plus, Goldline, Hardline, Asham.

Samita laikā notika pētījumi par berzēšanas un slotu galviņu materiālu ietekmi uz akmens virzību. Iegūtos rezultātus un izdarītos secinājumus Pasaules Kērlinga Federācija izmantos, lai izstrādātu ieteicamos noteikumus/ prasības attiecībā uz berzēšanas tehniku un inventāru. Gala lēmums par to ieviešanu būs jāpieņem nacionālām federācijām un asociācijām septembrī Zviedrijā notiekošajā Pasaules Kērlinga Federācijas gadskārtējā ģenerālajā kongresā.

Jāatzīmē, ka Pasaules Kērlinga Federācija ir saņēmusi vairāk kā 5000 iesniegumus, kas pauž kopīgu nostāju:

  • kērlingā lielākai lomai jābūt metienu veicējam nevis berzētājiem
  • berzēšana kērlingā nav domāta, lai palēninātu akmens ātrumu

Gaidīsim septembri, lai uzzinātu par jaunumiem, kas mūs sagaidīs nākošajā sezonā!13232887_1231408523537845_1871961721674510432_n20160525_curling_2


No Comments

Leave a comment