Austrālijas čempioni

No Tags | Jaunumi | Austrālijas čempioni nav komentāru

 

Lielākajā daļā pasaules, tai skaitā Latvijā, kērlinga sezona ir beigusies. Taču Austrālija tikai tagad noskaidrojusi savus čempionus Jaukto komandu un vīriešu konkurencē.

FB_IMG_1465722536397

Jaukto komandu konkurencē par čempioniem kļuva Millikin komanda: Hugh Millikin (Pasaules Kērlinga Federācijas viceprezidents), Kim Forge (Austrālijas Kērlinga Federācijas prezidente), Steve Johns, Helen Wright. Lielākā daļa komandas pagājušā sezonā viesojās arī pie mums Kērlinga hallē. Viņi kopā ar citu valstu pārstāvjiem, arī Latvijas izlasi (Ansis Regža, Dace Regža, Aivars Gavars un Antra Zvane) no 2016.gada 15. līdz 22.oktobrim cīnīsies par pasaules čempionu titulu Jaukto komandu konkurencē Krievijas pilsētā Kazaņā, kur notiks Pasaules kērlinga čempionāts Jauktām komandām.

Par Austrālijas čempioniem vīriešu konkurencē kļuva Ian Palangio, Jay Merchant, Dean Hewitt un Derek Smith. Viņi reizē ir izcīnījuši tiesības pārstāvēt valsti Klusā okeāna valstu un Āzijas čempionātā, kas notiks Dienvidkorejā no 2016.gada 03. līdz 11.novembrim. Tajā komanda cīnīsies par divām ceļa zīmēm uz Pasaules čempionātu.

Kā jau rakstīts iepriekš, arī Latvijas izlases š.g. novembrī Skotijā Eiropas čempionātā cīnīsies arīdzan par ceļazīmi uz Pasaules čempionātu. Sievietēm Pasaules čempionāts no 2017.gada 18. līdz 26.martam norisināsies Ķīnā, bet vīriešu konkurencē komandas no 2017.gada 1. līdz 9.aprīlim dosies uz Kanādu.

Austrālijas kērlingistus var uzskatīt par lieliem entuziastiem un kērlinga spēles patiesiem cienītājiem. Joprojām Austrālijā nav nevienas specializētas kērlinga halles, bet austrāliešu kērlinga prasmes ir labā līmenī. Iespējams panākumu atslēga ir daļa spēlētāju, kas dzimuši un auguši Kanādā, kur šis sporta veids ir ļoti augstā līmenī, bet jaunības gados pārcēlušies uz dzīvi Austrālijā. Tāpat spēlētāji daudz ceļo un joprojām dodas Kanādu, lai trenētos. Austrālijā hokeja hallēs ledus ir tik nepiemērots kērlinga sacensībām, ka visas čempionāta komandas dodas uz Jaunzēlandi, lai aizvadītu spēles un noskaidrotu labākos. Jaunzēlandes pilsētā Naseby ir speciālizēta kērlinga halle, kur notiek arī Jaunzēlandes ziemas spēles ar vienu no disciplīnām – kērlings. Vienu gadu tajās ir piedalījies pāris arī no Latvijas – Dace Regža un Ansis Regža.


No Comments

Leave a comment