Jaukto pāru čempioni citās valstīs

No Tags | Jaunumi | Jaukto pāru čempioni citās valstīs nav komentāru

Latvija savu Jaukto pāru čempionu, kas pārstāvēs valsti aprīļa beigās Kanādā notiekošajā Pasaules čempionātā, noskaidroja jau novembra sākumā. Pēc Latvijas čempionāta sieviešu un vīriešu konkurencē Santa Blumberga un Andris Bremanis uzsākuši gatavošanos lielajam notikumam, kas abiem būs debija.

Tikmēr citās valstīs tikai šobrīd risinās cīņas un tiek noskaidroti valstu pārstāvji. fb_img_1488136240350

Igaunija. Svētdienas vakarā goda pjedestāls tika sadalīts starp Lill ģimenes locekļiem. Pa dienu pusfināla spēlēs Marie Turmann un Harri Lill bija pārliecinoši labāki pār Kristiine Lill un Martin Lill – 7 pret 3. Savukārt Maile Mölder un Erkki Lill sīvā cīņā ar 11 pret 10 pārspēja Selin Sedletski un Andres Jakobson. Par Igaunijas čempioniem pēc gada pārtraukuma atkal tika kronēti Maile Mölder un Erkki Lill, kas finālā ar 7 pret 4 uzvarēja līdzšinējos čempionus Marie Turmann un Harri Lill. Savukārt pie bronzas godalgām tika Kristiine Lill un Martin Lill, kas ar 10 pret 5 bija pārāki pār Selin Sedletski un Andres Jakobson. Bet cīņa par valsts pārstāvi Pasaules čempionātā nebūt nav galā! Šajā sezonā ir mainīta kārtība un Igaunijas čempionam vēl jāaizvada spēļu sērija līdz divām uzvarām ar pagājušā gada čempioniem. Šīs spēles tiks aizvadītas jau rīt, 27.februārī, kad arī noskaidrosim, kas Igaunija pārstāvēs Pasaules čempionātā Maile Mölder un Erkki Lill vai Marie Turmann un Harri Lill.

Lietuva. Lietuvā Jaukto pāru čempionāts netiek rīkots. Pēc veiksmīgas debijas pagājušā gadā Virginija Paulauskaite un Tadas Vyskupaitis šogad izlēmuši nepiedalīties Pasaules čempionātā dažādu apsvērumu dēļ. Ceram uz startu nākamajā sezonā!

Vācija. fb_img_1488136429629Vācijas pilsētā Hamburgā pagājušā nedēļā notika Vācijas čempionāts Jauktajiem pāriem. Čempionātā piedalījās 7 pāri. Par čempioniem kļuva Julia Meißner un Andy Büttner. Komanda uzvarēja arī pagājušā gada čempionus Andrea Schöpp un Rainer Schöpp.

Kopvērtējums:

1. Büttner/Meißner (6 uzvaras – 0 zaudējumi)
2. Schöpp/Schöpp (5 – 1)
3. Frey/Hundertmark (4 – 2)
4. Mayrhans/Kapp (3 – 3)
5. Graap/Noack (2 – 4)
6. Lemke/Köhler (1 – 5)
7. Fischer/Lagerau (0 – 6)

Somija. Somijas čempionātā šogad piedalījās vien 5 komandas pretstatā pagājušā gada čempionātam, jo tika fb_img_1488131396270izmainīta kārtība. Proti, Somijas čempionātā varēja piedalīties tikai tās komandas, kas bija startējušas kaut vienā Curling Champions Tour posmā. Līdz ar to ievērojami samazinot potenciālo dalībnieku skaitu, jo ne visiem ir iespēja apmeklēt turnīrus ārpus valsts robežām. Tāpat Curling Champions Tour posmos nav iespējams uzņemt visus gribētājus un organizatori, rūpējoties par turnīru sportisko līmeni, protams, izvēlas labākos no labākajiem. Līdz ar to par Somijas čempioniem varēja kļūt tikai 3 no 5 pāriem, jo tikai 3 pāri bija piedalījušies kādā no Curling Champions Tour posmiem. Par Somijas čempioniem šogad kļuva Oona Kauste un Tomi Rantamaki otro reizi pēc kārtas. Jāatzīmē, ka arī Somijā līdzīgi kā Igaunijā, ja čempionātu uzvarētu kāds cits pāris, tam būtu jāaizvada pārspēles ar iepriekšējā gada čempioniem.

Slovākija. Savukārt par Slovākijas čempioniem ar rezultātu 7 pret 4 kļuva Silvia Sýkorová un David Mišun, pārspējot finālā Slávka Zubercova un Juraj Gallo. Pēc pirmajiem pieciem endiem rezultāts jau bija 7 pret 1. Lai gan 6.endā Zubercovai un Gallo izdevās atgūt 2 punktus un nozagt vēl vienu punktu 7.endā, ar to nepietika, lai tiktu pie kārotām zelta medaļām.

Šveice. To, kurš pārstāvēs vienu no kērlinga lielvalstīm, Šveici, uzzināsim tikai nākamās nedēļas laikā. Bet jau šobrīd pēc Curling Champions Tour posmu rezultātiem var secināt, ka spēles būs interesantas un uzvarētāju prognozēt ir grūti.

Krievija. Arī Krievija vēl tikai noskaidros, kurš no pāriem dosies uz Kanādu. Par lielākiem favorītiem, protams, tiek uzskatīti Pasaules čempioni Anastasija Brizgalova un Aleksandrs Krušeļņitskis.

 

Pasaules Jaukto pāru čempionāts notiks no 22.-29.aprīlim Kanādā, kur tiks noskaidrotas arī komandas, kas brauks uz Ziemas Olimpiskajām spēlēm 2018. Varbūt Latvija?! Turēsim īkšķus!


No Comments

Leave a comment