Zināmi Junioru Pasaules čempioni 2017

No Tags | Jaunumi | Zināmi Junioru Pasaules čempioni 2017 nav komentāru

No 16. līdz 26.februārim notika Pasaules Junioru čempionāts gan meiteņu, gan puišu konkurencē. Labākās 10 meiteņu un 10 puišu komandas cīnījās par Pasaules čempiona titulu. Čempionāts notika Korejas pilsētā Pjenčanā, hallē, kur tiks aizvadītas ar Ziemas olimpiskās spēles 2018.gadā. Latvijai, tāpat kā pārējām Baltijas valstīm janvāra sākumā neizdevās kvalificēties Pasaules Junioru čempionātam.

Meiteņu konkurencē play-off spēlēm kvalificējās Skotija un Zviedrija, bet otrajā pārī Kanāda un Koreja. Zviedrija uzvarēja Skotiju ar 9 pret 6 un automātiski kvalificējās finālspēlei par zelta medaļām. Savukārt Kanāda, uzvarot ar 7 pret 5 Koreju, saglabāja iespēju spēlēt finālā. Taču Skotija bija krietni pārāka pār Kanādu un ar rezultātu 13 pret 2, lika Kanādai samierināties ar spēli par trešo vietu šajā čempionātā. Spēlē par trešo vietu Kanāda guva uzvaru un ar rezultātu 6 pret 3 uzvarēja Koreju. Bet spēlē par zelta medaļām Skotijai nācās atzīt Zviedrijas komandas pārākumu. Spēles rezultāts 10 pret 7.

Finālspēle : https://www.youtube.com/watch?v=t5aAQ-FqNAA

Kopvērtējums:

  1. Zviedrija
  2. Skotija
  3. Kanāda
  4. Koreja
  5. Šveice
  6. Krievija
  7. ASV
  8. Japāna
  9. Ungārija
  10. Turcija

Puišu konkurencē play-off spēlēm kvalificējās Koreja un ASV, bet otrajā pārī Skotija un Norvēģija. ASV guva uzvaru pār Koreju ar 7 pret 5 un izcīnīja automātiski tiesības spēlēt par zelta medaļām. Savukārt Skotija līdzīgā spēlē ar Norvēģija 8 pret 7, saglabāja iespēju pacīnīties par iespēju spēlēt par zelta medaļām. Pusfinālā Koreja svinēja pārliecinošu uzvaru pār Skotiju 11 pret 4. Līdz ar to Skotija ar Norvēģiju savā starpā noskaidroja bronzas medaļas ieguvējus. Ar rezultātu 10 pret 3 pārliecinošu uzvaru guva Norvēģija un tika pie medaļām. Savukārt fināla spēlē Koreja ar 5 pret 4 uzvarēja ASV.

Finālspēle : https://www.youtube.com/watch?v=jybOIO6wj5Q

Kopvērtējums :

  1. Koreja
  2. ASV
  3. Norvēģija
  4. Skotija
  5. Kanāda
  6. Šveice
  7. Zviedrija
  8. Itālija
  9. Ķīna
  10. Turcija

24.februārī arī kļuva zināms, ka Pasaules Junioru kērlinga čempionāts 2018 B grupai notiks Somijas pilsētā Lohjā no 3. līdz 10.februārim. Tā jau būs otrā reize, kad šajā pilsētā notiks šis čempionāts. Pirmo reizi tas notika 2016.gadā. Savukārt labākās 10 junioru komandas čempionātu aizvadīs no 3. līdz 11.martam Skotijas pilsētā Aberdīnā.

Arī Latvijai tāpat kā Igaunijai un Lietuvai būs iespēja pacīnīties Somijā par dalību Pasaules Junioru čempionātā Skotijā. Lietuva līdz šim ir pārstāvēta tikai puišu konkurencē. Savukārt Igaunijai jau reiz ir bijusi iespēja spēlēt starp 10 labākajām komandām, jo 2015.gadā Igaunija rīkoja čempionātu un nopelnīja automātiski tiesības tajā piedalīties.


No Comments

Leave a comment