Norvēģija pasaules čempioni!

No Tags | Jaunumi | Norvēģija pasaules čempioni! nav komentāru

No 4.-11.martam norisinājās Pasaules ratiņkrēslu čempionāts Korejā. Tajā piedalījās 10 stiprākās pasaules komandas. Diemžēl Latvijai arī šoreiz nebija izdevies kvalificēties.

Pēc apļa turnīra tika noskaidrotas četras labākās komandas – Krievija, Skotija, Norvēģija un Ķīna -, kas tālāk turpināja cīņu par čempiona titulu. Play-off 1v2 spēlē tikās Krievija pret Skotiju, kur ar 4 pret 2 pārāka bija Krievija un nodrošināja jau vietu finālā. Otrajā play-off 3v4 spēlē sacentās Norvēģija pret Ķīnu. Norvēģija guva uzvaru ar 6 pret 3 un sāka savu uzvaras gājienu pretī čempiona titulam. Pusfinālā Norvēģijā apspēlēja Skotiju ar 7 pret 3. Savukārt finālā pārliecinoši ar 8 pret 3 tika galā ar Krievijas komandu. Bet spēlē par trešo vietu ar 9 pret 5 izrādījās pārāka Skotija pār Ķīnu.

Kopvērtējums:

  1. Norvēģija – zelts
  2. Krievija – sudrabs
  3. Skotija – bronza
  4. Ķīna
  5. Kanāda
  6. Koreja
  7. ASV
  8. Šveice
  9. Vācija
  10. Somija

Sīkāka informācija par Pasaules ratiņkrēslu čempionātu : http://www.worldcurling.org/wwhcc2017

Interesanti, ka pagājušā gadā finālā tikās arī Krievija un Norvēģija, bet tad Norvēģija atzina Krievijas pārākumu ar 4 pret 7. Šogad Norvēģijai ir izdevies liegt Krievijai iegūt trešo pasaules čempiona titulu pēc kārtas. Nākamajā gadā Pasaules ratiņkrēslu čempionāts netiks aizvadīts, jo tas netiek rīkots tajā kalendārajā gadā, kad norisinās Paralimpiskās spēles.


No Comments

Leave a comment