Igaunija gūst uzvaru Audi Quattro Ziemas spēlēs

No Tags | Jaunumi | Igaunija gūst uzvaru Audi Quattro Ziemas spēlēs nav komentāru

No 25. līdz 30.augustam Jaunzēlandē notika Audi Quattro Ziemas spēles. Lielisks sākums olimpiskai sezonai. Turnīrā tika pārstāvētas 6 no 8 Olimpisko spēļu dalībvalstīm. Tā par vieniem pretendentiem uz uzvaru turnīrā noteikti tika minēti šī brīža pasaules čempioni no Šveices Jenny Perret un Martin Rios, kā arī Norvēģijas duets Kristin Moen Skaslien un Magnus Nedregotten (piecos gados pasaules čempionātu pabeidz top10). Nevar nepieminēt arī 2011.gada Audi Quattro Ziemas spēļu uzvarētājus Ildiko Szekeres un György Nagy no Ungārijas un 2015.gada uzvarētājus Kalynn Park un Charley Thomas no Kanādas.

Vienā pusfināla pārī tikās Kanāda un Norvēģija. Spēles izskaņā Norvēģijas pāris nespēja atgūt zaudētos punktus un bija spiests atzīt Kanādas pārākumu ar 9 pret 8. Arī otra pusfināla spēle Koreja pret Igaunija bija spraiga, līdz 7.endā Igaunijas duets guva izšķirošos 3 punktus. Igaunija svinēja uzvaru ar rezultātu 8 pret 5.

Spēle par trešo vietu izvērtās pagalam neveiksmīga Korejas komandai un Norvēģija ar pārliecinošu rezultātu 10 pret 2 tika pie bronzas godalgas. Fināla spēles pirmajā pusē dominēja igauņi un bija vadībā ar rezultātu 5 pret 1. Diemžēl nākošie trīs endi izvērtās pagalam neveiksmīgi un pirms pēdējā enda vadībā jau bija Kanāda ar rezultātu 6 pret 5. Pēdējo endu pārliecinošāk nospēlēja kaimiņu pāris un, ar vienkārši mājas metienu izcīnot 2 punktus, svinēja uzvaru finālā ar rezultātu 7 pret 6. APSVEICAM Igaunijas pāri Marie Turmann un Harri Lill ar panākumu!!!

Kopvērtējums:

  1. Igaunija – Marie Turmann / Harri Lill
  2. Kanāda – Kalynn Park / Charley Thomas
  3. Norvēģija – Kristin Moen Skaslien / Magnus Nedregotten
  4. Koreja – Hyeji Jang / Kijeong Lee
  5. Skotija – Judith McCleary / Lee McCleary
  6. Ungārija – Ildiko Szekeres / György Nagy
  7. Somija – Oona Kauste / Tomi Rantamäki
  8. Šveice – Jenny Perret / Martin Rios
  9. Japāna – Haruka Fujii / Go Aoki
  10. Jaunzēlande – Bridget Becker / Scott Becker
  11. Austrālija – Lynn Hewitt / Dean Hewitt
  12. Ķīna – Cao Ying / Ma Yan Long
  13. Spānija – Irantzu Garcia Vez / Gontzal Garcia Vez
  14. Jaunzēlande – Jessica Smith / Ben Smith
  15. Jaunzēlande – Eleanor Adviento / Brett Sargon
  16. Austrālija – Jennifer Westhagen / Matt Panoussi

2011.gadā Jaunzēlandē Audi Quattro Ziemas spēlēs piedalījās arī jauktais pāris no Latvijas Dace Regža un Ansis Regža, izcīnot augsto 5.vietu.

 


No Comments

Leave a comment