WCT Latvian Mixed Doubles Curling Cup II uzvar Ķīna!

No Tags | Jaunumi | WCT Latvian Mixed Doubles Curling Cup II uzvar Ķīna! nav komentāru

No 11. līdz 14.aprīlim norisinājās starptautisks turnīrs “WCT Latvian Mixed Doubles Curling Cup II”, kas ir viens no ISS World Mixed Doubles Curling Tour posmiem. Šis ir jubilejas gads, jo turnīrs tiek organizēts desmito gadu pēc kārtas. Par tā uzvarētājiem kļuva Ķīnas komanda – Yi Wei Fu and De Jia Zou, kurus vienīgos pārspēja Turcijas komanda apļa turnīrā. Fināla spēle ritēja punkts punktā. Spēles pirmajās divās trešdaļās Čehijas duets Zuzana Paulova un Tomas Paul izskatījās pārliecinošāks, turpretī spēles izskaņā pārliecinātība nosvērās Ķīnas komandas pusē. Vispirms rūpīgi nospēlējot 8.endu, piespieda čehus paņemt tikai 1 punktu un rezultāts bija neizšķirts 5:5. Bet ekstra endā nedaudz ar veiksmes palīdzību pārliecinošāku sniegumu rādīja Ķīnas pāris un svinēja uzvaru ar 8:5.
Cīņa par trešo vietu neizvērtās tik spraiga. Pēc zaudētā punkta pirmajā endā otrajā endā Austrālijas komanda T.Gill un D.Hewitt ieguva 5 punktus. Lai gan Turcijas komanda D.Yildiz un U.Karagoz darīja visu iespējamo, lai gūtu pēc iespējas vairāk punktus, viņiem tas īsti neizdevās un 4.endā austrāļi tika pie vēl 4 punktiem, kas arī izšķīra spēles likteni. Beigu beigās ar rezultātu ar rezultātu 11:5 trešo vietu izcīna Austrālijas duets.
Turnīrā piedalījās 16 komandas no 11 valstīm – Latvija, Lietuva, Krievija, Ķīna, Dānija, Austrālija, Jaunzēlande, Kazahstāna, Koreja, Čehija un Turcija. Uz ledus spēkiem mērojās 10 nacionālās izlases, tai skaitā, Latvijas, kas ierindojās 7.vietā. Labākais Latvijas komandas rezultāts šoreiz Ievai Rudzītei un Artim Zentelim – 6.vieta.
Komandas tika sadalītas četrās grupās, kur tika aizvadīts apļa turnīrs. Cīņa par goda pjedestālu turpinājā katras grupas divas labākās komandas. Divām Latvijas komandām izdevās iekļūt starp astoņām labākajām.
Visas spēles norisinājās vienīgajā specializētajā Kērlinga hallē Latvijā – Rīgā, Biķernieku ielā 121H.
Turnīra mājas lapa : http://www.kerlingahalle.lv/lmdcc
Sacensības atbalsta : Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments, Latvijas Kērlinga asociācija, Kērlinga halle. Sadarbības partneri: Venden, Isostar, RIJA HOTEL VEF un LIVE RIGA.

Informāciju sagatavoja 
Sporta klubs “OB”

No Comments

Leave a comment