Vasaras brīvdienas līdz 29.augustam

No Tags | Jaunumi | Vasaras brīvdienas līdz 29.augustam nav komentāru

Saprotam, ka šajās karstajās dienās nevienam nebūtu iebildumu uz brīdi atveldzēties, uzkāpjot uz ledus un pamētājot akmeņus. Bet šobrīd esam vasaras brīvdienās. Darbu atsāksim 29.augustā. Sezonas laikā darbojamies 7 dienas nedēļā, brīžiem darba dienas ir ļoti garas, tāpēc neliela pauzīte vajadzīga gan mums, gan tehniskajam aprīkojumam.

Nelielā pauzīte nāk par labu arī spēlētājiem, jo rodas izsalkums. Un tad ar jaunu degsmi un enerģiju var mesties iekšā treniņu procesā un uz ledus atdot sevi visu. Tā kā Latvijas kērlingā nav profesionālu sportistu, tad sezonas laikā uzkrājas nogurums apvienot ģimeni, darbu/mācības un aktīvu spēlēšanu. Lai gan ir “aktīvisti”, kas paralēli kērlingam nopietni aizraujas arī ar citām lietām. Piemēram, Elīza un Katrīna skaisti dejo, Kristaps nopietni spēlē šahu, Agate un Dārta uzlabo prasmes arī pludmales volejbolā, Letīcija brauc ar riteni, bet Ansi, Aivaru un Renāru redzēsiet tenisa kortos. Un tādu piemēru ir vēl un vēl.

Lielākoties pasaulē aktīvā sezona uz ledus kērlingā ir no septembra līdz aprīļa beigām – ledus treniņi un sacensības. Gada siltajos mēnešos spēlētāji strādā pie savas vispārējās fiziskās sagatavotības. Tiek uzlabots spēks, izturība un balanss. Kanādā, kur kērlings ir otrs populārākais ziemas sporta veids, klasiski liela daļa spēlētāju vasaras mēnešos nopietni pievēršas golfa spēlei.

10 gadus Latvijā jūlija mēnesī Ansis Regža kopā ar savu ģimeni organizēja Ondulat Cup. Turnīrs notika Jelgavas ledus hallē. Tas pulcēja kērlinga spēles mīļotājus no visas pasaules. Vieta nākamajā turnīrā tika aizrunāta vēl esošajam tikai sākoties. Turnīrs bija, kas vairāk par spēli uz ledus. Ansim izdevās radīt neaizmirstamu atmosfēru – sacensības gars uz ledus (uzvarētāji cīnījās ne tikai par kausu, bet arī gredzeniem ar kērlinga akmeni uz tā), daudz līksmības ārpus laukuma (šautriņu mešanas vakars ar gaļas cepšanu, dejas un karaoke, basketbola turnīrs starp Latvijas un Igaunijas kērlingistiem, salūts u.c.), veco draugu satikšanās vieta un jaunu draugu iegūšana no visas pasaules.

Otrs lielisks vasaras turnīrs pāris gadus notika, pieliekot pūles un to labāko enerģiju Jānim Rudzītim un viņa lielisko draugu komandai – Summer Curling Cup. Arī šeit kērlings apvienojumā ar lieliskām emocijām un paliekošām atmiņām. Jautrība uz dejas grīdas, orientēšanās pa skaisto Tukumu, uz kuru visi tak brauc pēc smukuma. Jūra pārdesmit minūšu attālumā. Viss, ko sirds var vēlēties.

Trešais un vienīgais turnīrs, kas šobrīd tiek organizēts – Ventspils Cup. Tas par savām mājām sauc Ventspils ledus halli. Arī šī turnīra laikā jautrības netrūkst. Ventspils dāmas Dace un Inga ar vienmēr pozitīvo organizatoru komandu parūpējas, lai ir interesanti ne tikai uz ledus, bet arī ārpus tā. Izbrauciens ar kuģīti “Hercogs”, petankas turnīrs, akvaparka apmeklējums u.c. aktivitātes. Šogad turnīrs notiks no 25. līdz 27.augustam. Vai tu jau pieteicies? Ventspils Curling Cup

Baudiet vasaru! Smelieties enerģiju un pozitīvu emociju!

Foto: Ansis Ventiņš


No Comments

Leave a comment