Noskaidroti Igaunijas čempioni jaukto pāru disciplīnā

No Tags | Jaunumi | Noskaidroti Igaunijas čempioni jaukto pāru disciplīnā nav komentāru

No 29.februāra līdz 3.martam norisinājās Igaunijas kērlinga čempionāts jauktiem pāriem. Tajā piedalījās 8 pāri. Čempionāta formāts – no sākuma tiek izspēlēts apļa turnīrs un fināla dienā spēlē divas labākās komandas līdz divām uzvarām. Komanda, kura ir uzvarējusi grupu turnīru, iegūst automātiski jau vienu uzvaru fināla kārtā.

Grupu turnīru pārliecinoši uzvarēja Marie Kaldvee un Harri Lill – uzvaras visās spēlēs. Līdz ar to automātiski jau viena uzvara finālspēļu kārtā. Otrie labākie un finālkārtas pretinieki bija Kaidi Elmik un Karl Kukner. Trīs spēles nebija nepieciešamas, Marie Kaldvee un Harri Lill jau pirmajā spēlē guva uzvaru un jau astoto reizi kļuva par Igaunijas čempioniem – apsveicam!

Savukārt par trešo vietu pēc līdzīgas sistēmas kā par pirmo vietu cīnījās Karoliine Kaare / Marten Padama un Anna Gromova / Erkki Lill, kur pirmajam pārim jau bija automātiska uzvara, jo grupu turnīru viņi pabeidza trešajā vietā.  Arī šeit trešā spēle nebija nepieciešama, jo jau pirmajā kārtā Karoliine Kaare un Marten Padama svinēja uzvaru un tika pie bronzas medaļām.

Igaunija savu nacionālo izlasi nosaka pēc punktu sistēmas, ņemot vērā čempionātā un Pasaules reitingā iegūtos punktus. Pirms čempionāta jau bija zināms, ka par tādu ir kļuvuši Marie Kaldvee un Harri Lill, kas Igauniju pārstāvēs Pasaules kērlinga čempionātā jauktiem pāriem, kas no 2024.gada 20.-27.aprīlim norisināsies Zviedrijā.


No Comments

Leave a comment