Kanādas čempioni – Gushue komanda

No Tags | Jaunumi | Kanādas čempioni – Gushue komanda nav komentāru

Šonakt noslēdzās arī Kanādas čempionāts vīriešiem, kas tiek saukts sponsoru vārdā – Montana’s Brier, un par čempioniem tika kronēta Gushue komanda. Tas ir komandas trešais čempiona tituls pēc kārtas un sestais čempionu tituls astoņu gadu laikā. Tikai Randy Ferbey vadītai komandai bija līdz šim izdevies izcīnīt 3 čempionu titulus pēc kārtas no 2001. līdz 2003.gadam. 6 čempionu tituli ir vien 4 Kanādas kērlingistiem: Randy Ferbey un 3 (!) čempionkomandas spēlētājiem Brad Gushue, Mark Nichols un Geoff Walker.

Čempionātā piedalījās 18 komandas: 14 provinču uzvarētāji, Kanādas 2023.gada vīriešu čempioni, 2 labākās komandas pēc Kanādas reitinga 2022/2023 sezonā un šīs sezonas labākā komanda, kura nav iekļuvusi čempionātā. Jāatzīst, ka pēdējā sagādāja vislielāko pārsteigumu, jo K.Koe vadītās komandas sniegums bija pārsteidzoši tik vājš, ka viņi nebija pat tuvu play-off spēlēm.

Finālā tikās Gushue komanda un Mike McEwen vadītā Saskačevanes komanda (šī province nav kronēta par čempioniem kopš 1980.gada), kura pēc ilgāka laika vairāku gadu garumā demonstrēja ļoti labu sniegumu. Lai gan apļa turnīrā McEwen komanda uzvarēja Gushue komandu, diemžēl mājinieki nespēja turēties pretī Gushue pieredzei finālā. Jau otrajā endā Brad Gushue veica divus nevainojamus mājas spēka metienus un izvirzījās vadībā. McEwen komanda nākamajā endā spēja gūt vienu punktu, bet jau ceturtajā pēc veiksmīga “split” metiena Gushue komanda ieguva vēl 3 punktus un uz rezultātu dēļa jau 5:1. 6.endā McEwen komandai izdevās veiksmīgs ends un izdevās nozagt 2 punktus, samazinot pārsvaru līdz minimumam. Lai gan 7.ends izskatījās, ka noslēgsies par labu mājiniekiem, Brad Gushue veic sarežģītu dubulto metienu un palielina pārsvaru 7:4. Astotajā endā McEwen komandai izdodas tikt vien pie viena punkta un pēc 9.enda, kad Gushue komanda iegūst vēl 2 punktus, tika atzīta čempionu uzvara. Pēc zaudējuma M.McEwen atzina, ka nekas nav beidzies un viņam ir motivācija turpināt spēlēt.

Kanādas čempioni iegūst tiesības pārstāvēt savu valsti, kas viņiem ir liels gods un ikviena kērlingista sapnis, LGT Pasaules čempionātā vīriešiem, kas no 30.marta līdz 7.aprīlim notiks Šveicē. Tāpat uzvarētāji iegūst naudas balvu 108000 CAD, bet otrās vietas ieguvēji 60000 CAD. Tāpat komanda kā Kanādas čempioni jau iegūst vietu nākamajā Kanādas čempionātā un vietu Kanādas olimpisko spēļu atlases turnīrā (pie nosacījuma, ja Pasaules čempionātu pabeigs kā TOP6 komanda), kas no 2025.gada 22. līdz 30.novembrim norisinās Halifaksā.

Kanādas čempioni un nacionālā izlase: Brad Gushue (skips), Mark Nichols (vice skips), E.J.Harden, Geoff Walker, treneris Caleb Flaxey.


No Comments

Leave a comment