Koreja uzvar Pasaules ratiņkērlinga čempionātā jauktiem pāriem

No Tags | Jaunumi | Koreja uzvar Pasaules ratiņkērlinga čempionātā jauktiem pāriem nav komentāru

No 11. līdz 16.martam Korejā norisinājās Pasaules ratiņkērlinga čempionāts jauktiem pāriem. Par jauniem čempioniem tika kronēta Korejas izlase.

Tajā piedalījās 21 valstis, kas tika sadalītas 3 grupās. Labākās 8 valstis turpināja cīņu ceturtdaļfinālā, arī mūsu Poļina Rožkova un Agris Lasmans, kuri pagājušā gadā kļuva par Pasaules čempioniem. Diemžēl mūsu duets bija spiests atzīt Ķīnas komandas pārākumu, kas spēlēja nevainojami. Pat pēdējā endā, kad viss liecināja, ka Latvija varētu izlīdzināt rezultātu un spēlēt ekstra endu, Ķīnas komandai izdevās grūts metiens, izsitot visus trīs mūsu akmeņus caur centra sargu.

Pusfinālā Ķīna turpināja dominēt un uzvarēja Japānu ar 7:2, savukārt blakus celiņā Koreja ar 9:6 uzvarēja Itālijas izlasi. Finālā Ķīna vairs nerādīja tādu sniegumu un atzina Korejas pārākumu, rezultāts 8:3. Bet spēlē par trešo vietu Itālija uzvarēja Japānu ar rezultātu 8:4. Līdz ar to šajā Pasaules čempionātā dominēja Āzijas valstis.

Rezultātus var aplūkot WWchCC rezultāti

Mūsu komanda P.Rožkova un A.Lasmans, noslēdzot čempionātu 7.vietā, ieguva vērtīgus punktus, lai varētu kvalificēties uz Paralimpiskajām spēlēm. Latvijai ir 19 punkti un tikai ļoti lielas sagadīšanās gadījumā, kas šobrīd, ņemot vērā citu valstu sniegumu, šķiet maz ticama, Latvija varētu palikt bez dalības Paralimpiskajās spēlēs.

Arī četriniekam ir ļoti lielas izredzes piedalīties Paralimpiskajās spēlēs. Veiksmīgais šī gada starts un punkti no iepriekšējā Pasaules čempionāta ierindojuši viņus kopvērtējuma 8.vietā. Paralimpiskajās spēlēs būs vieta labākajām 9 komandām un rīkotājvalstij.

Foto Ansis Ventiņš / WCF

 


No Comments

Leave a comment