Arnis Veidemanis palīdz Ukrainai tikt pie vēl divām medaļām

No Tags | Jaunumi | Arnis Veidemanis palīdz Ukrainai tikt pie vēl divām medaļām nav komentāru

Arņa Veidemaņa vadībā Ukraiņu nedzirdīgo dāmas tiek pie zelta, bet vīrieši pie bronzas medaļām Ziemas nedzirdīgo spēlēs 2024 –  apsveicam!

No š.g.2. līdz 12.martam notiek Ziemas nedzirdīgo spēles 2024 Turcijas pilsētā Erzurumā (zemestrīces dēļ tika pārceltas no 2023.gada). Sportisti sacenšas 7 sporta veidos: kalnu slēpošanā, distanču slēpošanā, kērlingā, hokejā, snovbordā, kā arī šahā un futzālā. Erzuruma uzņem vēsturē 20. ziemas spēles.

Kērlingā sportisti sacenšas 3 disciplīnās. No 2. līdz 5.martam komandas aizvada jaukto pāru spēles, savukārt no 5.marta līdz 12.martam tiks izspēlētas sieviešu un vīriešu disciplīnu spēles.

Jau ziņojām, ka Yakymets un Pleskanka jaukto pāru disciplīnā tika pie augstākā kaluma medaļām Ukrainai. Nu kārta pienāca arī dāmām. Pēc veiksmīgi aizvadīta apļa turnīra, kur piekāpās vien Ungārijai, dāmas pusfinālā tikās ar Ķīnas komandu. Otrs pusfināla pāris bija Ungārija pret Koreju. Dāmu konkurencē vietu finālā izcīnīja Ukraina un Ungārija. Šoreiz ukrainietes bija stiprākas un ar rezultātu 8:4 izcīnīja čempionu titulu fināla spēlē.

Sievietēm goda pjedestāls:

  1. Ukraina
  2. Ungārija
  3. Ķīna

Puišiem apļa turnīrs bija sīvāks, jo vispirms jau par vienu spēli vairāk bija jāspēlē apļa turnīrā un piedzīvoti 3 zaudējumi pret Ungārijas, Korejas un Ķīnas izlasi. Interesanti, ka pusfinālu pāri bija identiski dāmu pusfināliem. Proti, Ukraina pret Ķīnu un Ungārija pret Koreju. Diemžēl arī pusfinālā ukraiņi netika galā ar Ķīnu. Bet spēlē par trešo vietu pie neizšķirta rezultāta izdevās nozagt vienu punktu pēdējā endā un šoreiz uzvarēt Ungārijas komandu, tā tiekot pie bronzas medaļām.

Vīriešu goda pjedestāls:

  1. Ķīna
  2. Koreja
  3. Ukraina

Ukraiņu nedzirdīgo komandas jau vairākas sezonas trenē mūsu treneris Arnis Veidemanis, kas ikdienā Latvijā trenē puišu junioru komandu un ratiņkērlinga spēlētājus. Savukārt ukraiņu nedzirdīgie sportisti ir bieži viesi Kērlinga hallē, jo šeit aizvada lielāko daļu savas treniņnometnes. Līdz ar to arī mūsu komandām ikdienā ir iespējams aizvadīt treniņspēles pret viņiem.


No Comments

Leave a comment