Par pasaules čempionēm kļūst Kanāda

No Tags | Jaunumi | Par pasaules čempionēm kļūst Kanāda nav komentāru

No 16. līdz 24.martam Kanādā, Sidnejā norisinājās Pasaules kērlinga čempionāts sievietēm, par čempionēm kļūstot kanādietēm.

Tajā piedalījās 13 labākās pasaules dāmu komandas, to vidū arī igaunietes, kas turnīru noslēdza 12.vietā. Vispirms komandas aizvadīja apļa turnīru un tad labākās 6 turpināja cīņu play-off spēlēs.

Finālā tikās šveicietes, kas noteikti bija turnīra favorītes. Silvana Tirinzoni vadītā komanda uzsāka spēli ar mērķi iegūt piekto pasaules čempionu titulu pēc kārtas. Rezultāts ritēja līdzīgi, lai gan visu laiku bija jūtams šveiciešu spiediens. Liktenīgs izvērsās 9.ends, kur viena Silvana Tirinzoni pieļautā kļūda pavēra iespēju kanādietēm tikt pie vismaz diviem punktiem. Rachel Homan to izmantoja un ar lielisku split metienu nodrošināja pat 3 punktus, un komanda izvirzījās vadībā ar 2 punktiem. Šveicietes tā arī nespēja 10.endā izveidot spēli sev par labu un čempionu tituls atgriezās pie kanādietēm pēc ilgāka pārtraukuma. Pēdējo reizi Kanāda Pasaules čempionātā uzvarēja 2017.gadā, kad titulu arīdzan izcīnīja Rachel Homan.

Spēlē par trešo vietu itālietes, kas šajā čempionātā rādīja lielisku sniegumu, atzina Korejas dāmu pārākumu. Jāatzīmē, ka vienīgi korejietēm izdevās šajā čempionātā uzvarēt čempiones apļa turnīra spēlē. Koreja būs arī tā vieta, kur norisināsies nākamais pasaules čempionāts 2025.gadā.

Pasaules čempionāta goda pjedestāls:

  1. Kanāda
  2. Šveice
  3. Koreja

Informācija par pasaules čempionātu var meklēt https://worldcurling.org/


No Comments

Leave a comment