Riga Senior Curling Cup 2024 uzvar Dānija

No Tags | Jaunumi | Riga Senior Curling Cup 2024 uzvar Dānija nav komentāru

No 22. līdz 24.martam Rīgā, Kērlinga hallē notika Riga Senior Curling Cup, par uzvārētājiem kļuva komanda no Dānijas ar skipu Søren Tidmand. Turnīrs notiek ceturto reizi un pirmo reizi par uzvarētājiem kļuva ārzemnieki.

Turnīra formāts bija apļa turnīrs, tātad visas komandas izspēlēja spēles savā starpā. Dāņi palika nepārspēti, svinot uzvaras visās spēlēs, un pelnīti noslēdzot turnīru pirmajā vietā. Lielisku sniegumu rādīja uz turnīru speciāli izveidotā komanda DOMU BIEDRI 2024 ar Daci Regžu priekšgalā. Viņi piekāpās vien turnīra uzvarētājiem.

Trešās vietas ieguvēji tika noskaidroti pēdējā spēlē. Uzsākot spēli, komanda SKOB/Regža saglabāja cerības par goda pjedestālu, uzmetot lieliskus LSD metienus un izcīnot uzvaru pret igauņiem. Pirmais LSD metiens nosedza centru, bet diemžēl otrais neierūmējās 22 centimetros un atlika cīnīties par 4.vietu. Elēnas Kāpostiņas komanda “līdzi juta” igauņiem, bet komanda no Ziemeļamerikas “fanoja” par SKOB/Regža, jo attiecīgi vienas vai otras komandas uzvaras gadījumā viena vai otra komanda ierindotos 3.vietā. SKOB/Regža, izcīnot 6 punktus 6.endā, svinēja pārliecinošu uzvaru pār igauņiem un attiecīgi Doug Cameron vadītā komanda kāpa uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena.

Turnīra kopvērtējuma pirmais trijnieks:

1.vieta team Tidmand (Dānija): Søren Tidmand, Jens Groth Lorentzen, Lars Müller, Bo Legaard

2.vieta team DOMU BIEDRI 2024 (Latvija): Dace Regža, Jānis Vonda, Aivars Gulbis, Edgars Linužs

3.vieta team Cameron (ASV): Doug Cameron, Jeff Erickson, Mike Kolb, Duane Rutan

Dānijas skips Søren Tidmand uz turnīru vēlējies atbraukt jau trīs gadus, bet nekad nav izdevies savākt komandu. Šogad izdevās. Viņš pateicās visiem pretiniekiem par interesantajām spēlēm un jauko atmosfēru. Tāpat paldies vārdi tika ledus meistaram Aleksandram un Robertam! Dāņi atzina, ka nav spēlējuši uz tik krītoša ledus un neskatoties, ka bija divi ledus meistari ledus bija konstants visas trīs dienas. Nobeigumā izteica cerību atgriezties arī nākamgad un novēlēja visām senioru izlasēm labu startu Pasaules kērlinga čempionātā senioriem.

Spēļu rezultātus var aplūkot šeit

Paldies par atbalstu Silvanols, Kērlinga halle un Live Riga!

Sporta klubs OB


No Comments

Leave a comment