Igauņi raksta vēsturi Pasaules kērlinga čempionātā jauktiem pāriem

No Tags | Jaunumi | Igauņi raksta vēsturi Pasaules kērlinga čempionātā jauktiem pāriem nav komentāru

No 20. līdz 27.aprīlim Zviedrijas pilsētā Estešundā notika Pasaules kērlinga čempionāts jauktiem pāriem. Par čempioniem kļuva Zviedrijas duets – māsa un brālis, Isabella Wranaa (lielākais panākums viņas karjerā – 2017.gada Pasaules kērlinga čempione junioriem) un Rasmus Wranaa (panākumu saraksts ir atsevišķa raksta vērts).

Čempionātā piedalījās 20 komandas, kas tika sadalītas 2 grupās. Pēc grupu kārtas labākā katras grupas komanda, attiecīgi Zviedrija un Norvēģija, nodrošināja sev vietu pusfinālā. Viens ceturtdaļfināla pāris bija Kanāda un Igaunija, otrs – Šveice un Skotija.  Tikai ekstra endā, nozogot punktu, Igaunija iekļuva pusfinālā, tādējādi pārrakstot Igaunijas kērlinga vēsturi – pirmo reizi Igaunija tika pusfinālā. Savukārt Šveice bija pārāka pār Skotiju ar rezultātu 8:6.

Pusfināla duelī Igaunija pret Norvēģiju mūsu kaimiņi svinēja uzvaru ar 8:6, tādējādi nodrošinot Igaunijai pirmo reizi vēsturē Pasaules čempionāta medaļas. Otrā pusfināla spēlē zviedri pēc ne tik pārliecinoša spēles sākuma uzvarēja Šveices izlasi ar 6:3.

Finālā, lai gan igauņi centās turēties pretī, bet kā paši atzina arī pēcspēles intervijā – zviedri bija labāki. Bet tas nebūt nemazināja prieku par izcīnītajām sudraba medaļām, un šī bija tā retā reize, kad tik ļoti priecājas sportisti arī par sudraba medaļām. Arī mēs no sirds apsveicam Marie Kaldvee un Harri Lill ar panākumu (abi kērlingisti Pasaules kērlinga čempionātā jauktiem pāriem piedalījās septīto reizi)!

Spēle par trešo vietu bija ļoti līdzīga un tikai pašā galotnē Norvēģijas duets – Ziemas olimpisko spēļu bronzas (2018) un sudraba (2022) medaļu ieguvēji – Kristin Skaslien un Magnus Nedregotten uzvarēja Šveices komandu. Pēc spēles intervijā spēlētāji atzina, ka ir priecīgi par trešo vietu, kas viņiem nodrošinās finansiālu atbalstu no valsts puses un iespējams kērlinga inventārs varētu kādu laiku vēl tikt izmantots.

 

 


No Comments

Leave a comment