Noskaidroti Lietuvas čempioni jauktām komandām

No Tags | Jaunumi | Noskaidroti Lietuvas čempioni jauktām komandām nav komentāru

Pēc ne tik veiksmīga izlases noskaidrošanas procesa pagājušā sezonā, šogad tika aizvadīts Lietuvas kērlinga čempionāts jauktām komandām no 26. līdz 28.aprīlim Lietuvas pilsētā Kauņā. Par čempioniem kļuva Konstantin Rykov vadītā komanda no Viļņas – apsveicam!

Kopumā pieteicās 4 komandas dalībai čempionātā. No sākuma tika aizvadīts apļa turnīrs – katra komanda izspēlēja spēles pret katru komandu. Pēc tām labākā komanda automātiski kvalificējās finālam, bet otrā un trešā komanda – pusfinālam. Tālāk jau pusfināla uzvarētājs spēlēja finālā, bet ceturtā komanda gaidīja pusfināla zaudētāju, lai cīnītos par bronzas medaļām.

Apļa turnīrā veiksmīgākā izrādījās Paulius Rymeikis vadītā komanda, zaudējot tikai apļa turnīra ceturtās vietas ieguvējiem. Otrajā vietā ierindojās K.Rykov (Viļņa) vadītā komanda ar divām uzvarām, bet trešajā – L.Janulevičiūte (Kauņa) vadītā komanda ar 1 uzvaru. Pusfināla spēles pirmā daļa ritēja par labu komandai no Kauņas 5:1 pēc 4.enda. Iekrātais pārsvars tika zaudēts 6.endā, komandai no Viļņas nozogot 4 punktus. Pēdējā endā, Kauņai nespējot noturēt minimālo rezultāta pārsvaru, tika atzīts Viļņas komandas pārākums.

Fināls izvērtās par īstu trilleri. Pēc pirmās spēles daļas P.Rymeikis komanda izvirzījās vadībā ar 5:1. K.Rykov komandai izdevās rezultāta starpību samazināt līdz minimumam pēc 6.enda. P.Rymeikis nedaudz palielina pārsvaru 7.endā un rezultāts uz tablo vēstīja 6:4. Dramatisks izvērtās pēdējais ends. Pēc 7 ne tik neveiksmīgiem komandas metieniem P.Rymeikis izdodas astoto komandas akmeni nogādāt četrās pēdās aiz sargiem. Lai uzvarētu, K.Rykov jāveic grūts dubultais promotion metiens un jāgūst 3 punkti, kas arī veiksmīgi izdodas, un viņa vadītā komanda kļūst par čempioniem.

Spēle par trešo vietu ritēja līdzīgi un tikai ekstra endā tika pie uzvaras L.Janulevičiūte (Kauņa) vadītā komanda. Spēles rezultāts 9:6.

Lietuvas jaukto komandu izlase 2024/2025 sezonā būs Konstantin Rykov, Akvile Rykove, Mindaugas Balvočius, Anna Gololobova.

 


No Comments

Leave a comment