Eiropas čempionāta C grupā triumfē Nīderlande un Bulgārija

No Tags | Jaunumi | Eiropas čempionāta C grupā triumfē Nīderlande un Bulgārija nav komentāru

No 28.aprīļa līdz 4.maijam Skotijā pilsētā Damfrīsa norisinājās Eiropas sieviešu un vīriešu kērlinga čempionāts C grupai. Par uzvarētājiem kļuva sieviešu konkurencē Nīderlandes kērlingistes, bet vīriešu – Bulgārijas sportisti. No sākuma komandas aizvadīja apļa turnīru, bet pēc tā labākās 4 turpināja cīņu pusfinālā.

Sieviešu konkurencē piedalījās 10 valstis: Nīderlande, Velsa (Lielbritānija līdzīgi kā futbolā piedalās ar katru tās daļu atsevišķi), Ukraina, Slovākija, Spānija, Portugāle, Beļģija, Francija, Rumānija un Horvātija. Pēc apļa turnīra labākās divas ar bilanci 8 uzvaras un 1 zaudējums bija Slovākija un Nīderlande. Tām sekoja Ukraina un Velsa ar bilanci 6 uzvaras un 3 zaudējumi. Pusfinālā Velsa neatstāja nekādas izredzes Slovākijai 11:1, bet Nīderlandei tikai pēdējā endā, nozogot vienu punktu, izdevās izcīnīt uzvaru pār Ukrainu 8:7.

Finālā Nīderlande jau pēc diviem endiem panāca rezultātu 8:0, ko arī nosargāja līdz beigām un gala rezultāts 10:3, Velsai paliekot otrajā vietā. Spēlē par trešo vietu bija nepieciešams ekstra ends, lai noskaidrotu, ka pie bronzas medaļām tiek Ukraina, atstājot Slovākiju šoreiz ārpus goda pjedestāla.

Vīriešu konkurencē piedalījās 7 valstis: Bulgārija, Izraēla, Slovēnija, Rumānija, Horvātija, Andora, Bosnija un Hercogovina un diemžēl dalību tā arī neuzsāka Gruzija. Pēc apļa turnīra pārliecinoši pirmajā vietā bija Bulgārija ar uzvarām visās spēlēs, savukārt pārējās pusfinālistes Izraēla, Slovēnija un Rumānija pabeidza apļa turnīru ar bilanci 5 uzvaras un 2 zaudējumi. Bulgārija uzvarēja Rumāniju ar 10:5 arī pusfināla spēlē, savukārt otrajā duelī Izraēla, pēdējā endā izcīnot 1 punktu, uzvarēja Slovēniju ar 7:6.

Finālā Bulgārija turpināja spēlēt pārliecinoši un svinēja uzvaru pār Izraēlu ar 7:4. Savukārt spēlē par bronzas medaļām Slovēnija, dominējot spēles otrajā daļā, ar rezultātu 6:3 bez medaļām atstāja Rumānijas kērlingistus.

Divas labākās C grupas komandas iegūst tiesības nākamajā sezonā startēt Eiropas kērlinga čempionāta B grupā. Lai veicinātu valstis rīkot čempionātus, 2023.gadā Pasaules kērlinga federācija pieņēma lēmumu, ka Eiropas kērlinga čempionāta A un B grupas rīkotājvalsts automātiski iegūst tiesības startēt Eiropas kērlinga čempionāta B grupā. Tā kā šobrīd nav zināma rīkotājvalsts, tad dalība čempionāta B grupā apstiprināta tikai Eiropas kērlinga čempionāta C grupas čempioniem.

Foto Bob Bomas


No Comments

Leave a comment