Seniores izcīna vēsturiski augstāko vietu Pasaules senioru kērlinga čempionātā

No Tags | Jaunumi | Seniores izcīna vēsturiski augstāko vietu Pasaules senioru kērlinga čempionātā nav komentāru

Noslēdzies Pasaules senioru kērlinga čempionāts, kas no 20.-27.aprīlim norisinājās Zviedrijas pilsētā Estešundā paralēli Pasaules kērlinga čempionātam jauktiem pāriem. Gan dāmu, gan kungu konkurencē dubultuzvaru svinēja Kanāda.

Dāmām finālā tikās Kanāda un Lietuva, kurai šis bija vēsturisks panākums. Diemžēl kaimiņu komanda bija spiesta atzīt pretinieču pārākumu ar 3:7. Šogad lietuvietēm pievienojās spēlētāja Virginija Paulauskaite, kurai ir vislielākā pieredze Lietuvas kērlingā un kuras vadītā komanda nupat novembrī Eiropas čempionātā izcīnīja tiesības nākamgad startēt A grupā. Šis arīdzan Lietuvai bija vēsturisks brīdis. Trešo vietu izcīnīja Skotija, kas uzvarēja Šveici ar 6:3.

Mūsu dāmas pirmo reizi Latvijas vēsturē kvalificējās ceturtdaļfinālam. Diemžēl ceturtdaļfinālā pretī bija nomināli visstiprākais pretinieks – Kanāda, kas apturēja mūsu cerības dāmas ieraudzīt arī pusfinālā. Dāmām vēsturiski augstā 5.vieta – lepojamies!

Vīriešu finālā tikās Kanāda un ASV. Spēle bija ļoti līdzīga un saspringta. ASV izdevās noslēpt savu pēdējo akmeni mājas centrā. Lai uzvarētu, Kanādai vajadzēja caur vidējo sargu izsist ASV akmeni, kas arī izdevās. Spēles rezultāts 4:3 par labu Kanādai. Trešo vietu izcīnīja Zviedrija, kas uzvarēja Vāciju ar 11:9.

Mūsu kungi ar bilanci 2 uzvaras un 3 zaudējumi ierindojās 15.vietā no 25 dalībniekiem, aiz sevis atstājot kaimiņus igauņus. Lietuva līdz šim nav piedalījusies šajā disciplīnā.

Bilde no senioru personīgā arhīva


No Comments

Leave a comment