Uzvaru WCT Latvian Mixed Doubles Curling Cup svin duets no Japānas

No Tags | Jaunumi | Uzvaru WCT Latvian Mixed Doubles Curling Cup svin duets no Japānas nav komentāru

Par WCT Latvian Mixed Doubles Curling Cup II uzvarētājiem kļūst Tori Koana un Go Aoki no Japānas – apsveicam!

Starptautiskajā turnīrā piedalījās komandas no Latvijas, Lietuvas, Čehijas, Slovākijas un Japānas. Komandas bija sadalītas divās grupās pa 6 komandām. No sākuma tika izspēlēts apļa turnīrs. Grupas labākā komanda nodrošināja vietu pusfinālā, bet otra un trešā labākā grupas komanda turpināja cīņu ceturtdaļfinālā.

Ceturtdaļfinālam kvalificējās divi Latvijas un divi Lietuvas dueti. Diemžēl pusfinālā vietu nodrošināja abas Lietuvas komandas. Pusfināla duelī tikās M.Jurkute / P.Rymeikis (Lietuva) un T.Koana / G.Aoki (Japāna). Lai gan 3.endā lietuvieši rezultātu izlīdzināja un pat 4.endā, nozogot 1 punktu, izvirzījās vadībā, diemžēl nākamie pagalam neveiksmīgie endi lika atzīt otro reizi turnīrā japāņu pārākumu. Otrajā pusfināla duelī tikās L.Avena / A.Avotiņš (LAT) un A.Rykove / K.Rykov (LTU). Līdz 6.endam spēle ritēja līdzīgi. Spēles pavērsiens notika 6.endā, kad mūsu komanda ieguva 3 punktus un 7.endā nozaga vēl vienu. Šāds pavērsiens lika Lietuvas komandai kapitulēt.

Fināla spēlē japāņi jau no pirmā enda noteica spēles toni un par nelaimi latviešu duetam neizdevās pavērst spēli citā virzienā, tāpēc bija spiesti pēc sestā enda paspiest rokas. Līdz ar to Japānas pāris pelnīti, uzvarot visās spēlēs, tika kronēti par turnīra uzvarētājiem. Līgai un Aivaram labākais panākums līdz šim World Curling Tour posmos – 2.vieta – un labākais sniegums starp Latvijas komandām šajā turnīrā. Pēc uzvaras Tori Koana pateicās turnīra organizatoriem un atzina, ka Kanādas tūrē nekur neesot bijis tik labs ledus. Japānas čempionāta bronzas medaļas ieguvējiem šis bija pirmais Eiropas turnīrs viņu karjerā.

Spēle par trešo vietu izvērtās ļoti spraiga starp Lietuvas komandām. No sākuma toni diktēja M.Jurkute un P.Rymeikis, pēc 3.enda izvirzoties vadībā 4:1. Bet tad sekoja A.Rykove un K.Rykov uzvaras gājiens, nezaudējot vairs nevienu punktu un noslēdzot spēli sev par labu 6:4.

Paldies visiem trim ledus meistariem Aleksandram, Robertam un Dāvim par sagatavoto ledu! Paldies galvenajiem tiesnešiem Evitai un Dārtai, kā arī laika tiesnešiem Lindai, Agrim, Marijai, Anetei, Reinim, Krišam, Katrīnai, Eduardam un Dāvim par atsaucību!

Spēļu rezultāti pieejami turnīra mājas lapā http://www.kerlingahalle.lv/lmdcc vai World Curling Tour mājas lapā http://www.worldcurlingtour.org

Turnīru atbalsta Kērlinga halle.

Sporta klubs “OB”


No Comments

Leave a comment